Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Hírek

Lúdtalp kezelése talpbetét nélkül
A lúdtalp igen gyakori probléma a lakosság körében, mely gyermekkorban alakul ki, és a betegek 15%-a felnőtt korára sem növi ki. A kezelést még gyermekkorban érdemes elkezdeni, a hagyományos megoldások, mint például a lúdtalpbetét, kényelmetlenek lehetnek a kicsik számára. A kineziológiai szalag egy olyan alternatív kezelési módszer, mely nemcsak hatásos, de sokkal kényelmesebb is, mint a különböző talpbetétek.
A gerincferdülés egy lehetséges kezelési módja
A gerincferdülés a lakosság igen nagy hányadát érinti, legnagyobb százalékban azonban kialakulásának okai mégis tisztázatlanok, így nem marad más, mint a már meglévő tünetek kezelése. Az utóbbi években a kineziológiai szalag egyre népszerűbb különböző izom- és ízületi sérülések, fájdalmak esetén, újabb tanulmányok azonban azt is kimutatták, hogy a kinesiotape gerincferdülés kezelésében is hatékonyan alkalmazható.
Meridián-ragasztás kineziológiai szalaggal II. rész
A cikk első részében már beszéltünk arról, hogy a meridiánok a testben található energiavezetékek. A 12 fő vezeték mindegyike kapcsolatba hozható egy-egy szervvel, ezen kívül a fő vezetékek mentén úgynevezett energiapontok is találhatóak. Végzett szakember számára ezek fontos információkat hordoznak, egy általános fájdalommal kapcsolatos panasz a hozzáértők számára egy szervi bajt jelezhet, az energiapontok érzékenysége pedig egy kialakulóban lévő problémát. A kineziológiai szalaggal való terápia egyik fajtája a meridiánok ezen információit használja fel a kezelés során fájdalommentes és eredményes módon.
Meridián-ragasztás kineziológiai szalaggal I. rész
Mik azok a meridiánok? Hol találhatóak a testünkben? Miért fontosak, miért kell velük foglalkozni? Valószínűleg sokan feltették ezeket a kérdéseket, pedig a meridiánok behálózzák egész testünket és általuk több fájdalmas betegség is gyógyítható. Az egyik, mostanában egyre többet alkalmazott terápia a kineziológiai tapasz, melyet egyre több orvos is alkalmaz, hatásairól már számos tanulmány is született. Mielőtt azonban áttérnénk a meridiánok felhasználásával való gyógyításra, fontos megvizsgálni, mik is a meridiánok, hol találhatóak és hogyan működnek.
Tape terapeuta tanfolyam
A kinesiotape azaz a kineziológiai szalag gyógyító hatásáról egyre több tanulmány és cikk születik, így nem csoda, hogy már nem csak a profi sportolók használják. Ahogy egyre elterjedtebbé válik, egyre könnyebb beszerezni magát a szalagot, azt azonban kevesen tudják, hogy felhelyezése korántsem egyszerű, hiszen képzett szakember segítsége nélkül a kívánt hatás gyakran elmaradhat. Nézzük ki is az a tape terapeuta, és hogyan tanulhatunk mi is minél többet a megfelelő felhelyezésről.
Kinesiotape gyerekeknek
A legtöbb gyerekben közös, hogy állandó mozgásban vannak, elképesztő kíváncsiság hajtja őket, mindent ki akarnak próbálni, eközben pedig gyakran megsérülnek. Még a leglelkiismeretesebb szülő sem lehet állandóan csemetéjével, a baj elkerülhetetlen. A kinesiotape hatékony megelőzési módszer, de a sérülések bekövetkezése után is nagy segítséget nyújthat, még a legkisebbek esetében is.