Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Gerincferdülés kezelése

Gerincferdülés és vizsgálata
Mint tudjuk, nagyon kevés ember rendelkezik tökéletesen szimmetrikus vázrendszerrel. A gerincferdülést általában az árulja el, hogy az egyén oldalirányból figyelve kérdőjelet formál, illetve elölnézetből figyelve a két váll nem azonos magasságban helyezkedik el. A gerincferdülés mértéke határozza meg a probléma súlyosságát. Azt azonban le kell fektetni, hogy a gerincferdülés soha nem lehet kizárólag esztétikai kérdés; minél nagyobb fokú ferdülésről van szó, annál nagyon valószínűséggel alakul ki súlyos hátfájás, derékfájás vagy más súlyos gerincprobléma.
A gerincferdülés kezelése
A gerincferdülés a gerinc oldalirányú elhajlásából adódó tartásbeli probléma, amely nagyjából minden hetedik fiatalt érinti. Fontos tudni, hogy a gerincferdülésnek két típusát különböztetjük meg. Az egyik típus az úgynevezett funkcionális gerincferdülés, amely megfelelő terápiával korrigálható.
BackScan a röntgensugár nélküli gerincvizsgálat
A forradalmian új röntgensugár nélküli gerincvizsgáló készülék elérhető budapesti rendelőnkben, most bevezető áron 10 000 Ft helyett 8 000 Ft-os vizsgálati áron. A vizsgálat biztonsággal alkalmazható gyermekeken is már 6 éves kortól, és bármikor megismételhető, hisz nem jár semmilyen káros hatással az emberi szervezetre. A gerincvizsgálatról 3D gerinc képet, és szakvéleményt állítunk ki pácienseinknek, mellyel további kezelést rendelőnkben, vagy szakorvossal tudnak igénybe venni.
A gerincferdülés egy lehetséges kezelési módja
A gerincferdülés a lakosság igen nagy hányadát érinti, legnagyobb százalékban azonban kialakulásának okai mégis tisztázatlanok, így nem marad más, mint a már meglévő tünetek kezelése. Az utóbbi években a kineziológiai szalag egyre népszerűbb különböző izom- és ízületi sérülések, fájdalmak esetén, újabb tanulmányok azonban azt is kimutatták, hogy a kinesiotape gerincferdülés kezelésében is hatékonyan alkalmazható.
Gerincferdülés? – Egy alternatív kezelési módszer
Az utóbbi években a kineziológiai szalag egyre népszerűbb különböző izom- és ízületi sérülések, fájdalmak esetén. Újabb tanulmányok azonban azt is kimutatták, hogy a kinesiotape a gyermekkori és az időskori gerincferdülés esetében is hatékonyan alkalmazható.
  • 1 (current)