Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A gerincferdülés egy lehetséges kezelési módja

A gerincferdülés egy lehetséges kezelési módja
A gerincferdülés a lakosság igen nagy hányadát érinti, legnagyobb százalékban azonban kialakulásának okai mégis tisztázatlanok, így nem marad más, mint a már meglévő tünetek kezelése. Az utóbbi években a kineziológiai szalag egyre népszerűbb különböző izom- és ízületi sérülések, fájdalmak esetén, újabb tanulmányok azonban azt is kimutatták, hogy a kinesiotape gerincferdülés kezelésében is hatékonyan alkalmazható.
A gerincferdülésről

A gerincferdülés alapvetően egyfajta tartáshiba, ami a gerinc oldalirányú elhajlását jelenti, és alapvetően két típusát különböztetik meg az orvosok.

A funkcionális gerincferdülés esetében a gerinc oldalirányú elhajlásához nem tartozik torzió, a gerincferdülés még korrigálható. Az úgynevezett strukturális gerincferdülés esetében azonban az elhajlás már olyan mértékű, hogy nem korrigálható, ilyenkor a csigolyák is csavarodhatnak. A gerincferdülésnek sok szembetűnő jele mutatkozhat a testen, gyakran nincsenek egy vonalban a vállak, illetve a csípő is elmozdulhat. Ezen kívül a gerincferdülés fájdalmakkal is járhat, főleg megerőltetés, terhesség, súlygyarapodás hatására.

A kinesiotape mint alternatív gyógymód

A kinesiptape nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést, de remek kiegészítője lehet annak, hiszen több, jótékony hatása is kamatoztatható a terápia során. Természetesen a tapasz leginkább az enyhébb típusú gerincferdülés esetében igazán hatékony, hiszen ekkor még nem lépett fel komoly deformáció a testben. A kineziológiai tapasz enyhíti a betegek fájdalmát azáltal, hogy fokozza a vérkeringést és a nyirokfolyadék áramlását az alkalmazott területen. Ez sokkal jobb megoldásnak bizonyult, mint a hagyományos fájdalomcsillapító tabletták, hiszen a szalag kémiai hatóanyagok nélkül képes megszüntetni a fájdalmat, nincs káros hatása szervezetre. Ezen kívül a tapasz stabilizáló, alátámasztó hatással is rendelkezik, így segít megtámasztani a gerincet körülvevő izmokat, javítva ezzel a betegek állapotán.

A kineziológiai szalaggal való kezelésnél, főként gerincferdülés esetén, mindenképpen forduljunk szakemberhez, hiszen itt pontos anatómiai ismeretekre lesz szükség, ezen kívül minden eset egyedi, így személyes konzultáció után a szakember személyre szabott kezelést tud javasolni. Gyakran a tape terapeuta a gerincen kívül a vállakat és a csípőt is letapasztja, ezzel biztosítva még nagyobb alátámasztást és stabilitást a testnek, sokszor még a derékra is kerül egy-egy csík. Ez talán túlzásnak hangzik, mivel azonban a szalagok 100% pamutból készültek, és nagyon jól tapadnak, ezért semmilyen diszkomfort érzetet nem okoznak. Egyáltalán nem akadályozzák a testet a mozgásban sem, még tusolásnál sem jelentenek gondot.

A kinesiotape önmagában alkalmazva sokkal kevésbé hatékony, mint gyógytornával együtt, így azt sem szabad elhanyagolni. A kettő együtt azonban látványos eredményeket produkálhat, melyről több esettanulmány is található az interneten.

Gyermekeknél, egyes esetekben akár 4 fokot is javulhat a gerinc hajlásszöge, ami igen komoly eredmény. Érdemes tehát egy esélyt adni a tapasznak, de mindenképpen kérjük ki tape terapeuta tanácsát és segítségét a minél nagyobb hatékonyság érdekében.

Kapcsolódó cimkék:

Gerincferdülés kezelése