Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Gerincferdülés? – Egy alternatív kezelési módszer

Gerincferdülés? – Egy alternatív kezelési módszer
Az utóbbi években a kineziológiai szalag egyre népszerűbb különböző izom- és ízületi sérülések, fájdalmak esetén. Újabb tanulmányok azonban azt is kimutatták, hogy a kinesiotape a gyermekkori és az időskori gerincferdülés esetében is hatékonyan alkalmazható.
A gerincferdülésről

A gerincferdülés alapvetően egyfajta tartáshiba, ami a gerinc oldalirányú elhajlását jelenti. Két típusa van, az egyik az úgynevezett funkcionális gerincferdülés, ekkor a gerinc oldalirányú elhajlásához nem tartozik torzió, a gerincferdülés még korrigálható.

A másik típus az úgynevezett strukturális gerincferdülés, amikor az elhajlás már nem korrigálható, mert az torzióval jár, ilyenkor a csigolyák is csavarodhatnak. A gerincferdülés egyik legszembetűnőbb jele, hogy a vállak nincsenek egy vonalban, az egyik láthatóan feljebb van, mint a másik, ezen kívül gyakran a csípő sem egyenes.

A kinesiotape hatása és alkalmazása

A gerincferdülésben szereplő betegeknél a kinesiotape több hatása is kamatoztatható, természetesen inkább az enyhébb, funkcionális gerincferdülés esetében. Ezek a páciensek gyakran szenvednek fájdalmaktól, melyeket a kineziológiai szalag hatékonyan enyhíthet azáltal, hogy fokozza a vérkeringést az adott területen. Ezen kívül a tapasz stabilizáló, alátámasztó hatása is segít, hiszen megtámasztja a gerincet körülvevő izmokat, segítve ezzel a betegek állapotának javulását.

A kineziológiai szalaggal való kezelésnél, főként gerincferdülés esetén, mindenképpen forduljunk szakemberhez, hiszen itt pontos anatómiai ismeretekre lesz szükség. A tape terapeuta elsőként a magasabban lévő vállat ragasztja le, hogy jobb alátámasztást biztosítson. Ekkor általában a nyaktól a váll aljáig ragasztják a szalagok, átlós irányban. A másik vállat a gerinccel párhuzamosan támogatják meg, egészen a csípőig bezárólag, ez főként a másik vállal való kiegyenlítés szempontjából fontos. Amennyiben a csípő sem egyenes, a feljebb lévő csípőt is megtapasztják egy „V” formával, melynek csücske a csípőnél, két szára pedig a bordáknál van. A gerinc még nagyobb alátámasztása érdekében a derékra is kerül egy tapasz, vízszintes irányban.

Bár sok hivatalos vizsgálat még nincs a kinesiotape gerincferdülésre tett hatásairól, rengeteg esettanulmány bizonyítja, hogy igen hatékony kiegészítője a hagyományos kezelésnek. Főként a fiatalabb gyerekek esetében látványos a javulás, a gerinc hajlásszöge egyes esetekben 4 fokot is javult. Aki tehát hasonló problémákkal küzd, próbálja ki bátran a kinesiotape-et, feltétlenül kérje azonban tape terapeuta segítségét a felhelyezésnél!

Kapcsolódó cimkék:

Gerincferdülés kezelése