Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Gerincferdülés és vizsgálata

Gerincferdülés és vizsgálata
Mint tudjuk, nagyon kevés ember rendelkezik tökéletesen szimmetrikus vázrendszerrel. A gerincferdülést általában az árulja el, hogy az egyén oldalirányból figyelve kérdőjelet formál, illetve elölnézetből figyelve a két váll nem azonos magasságban helyezkedik el. A gerincferdülés mértéke határozza meg a probléma súlyosságát. Azt azonban le kell fektetni, hogy a gerincferdülés soha nem lehet kizárólag esztétikai kérdés; minél nagyobb fokú ferdülésről van szó, annál nagyon valószínűséggel alakul ki súlyos hátfájás, derékfájás vagy más súlyos gerincprobléma.
Sajnos az évek során a csigolyákat és a porckorongokat így aszimmetrikus terhelés éri, ami a test rendes statikus állapotának a megváltozásához vezet. Ez viszont további következményekkel jár, ami elsősorban kopások és meszesedések képében jelenik meg. A gerincferdülés nagymértékben növeli a csípő ízületi forgók kopását is. Egyáltalán nem ritka jelenség, hogy a súlyos gerincferdülés következményeként az egyik láb rövidebbnek tűnik a másiktól; a valóságban ez természetesen nincs így, de a csípőforgók állása miatt funkcionálisan ez az állapot következik be.

Fontos lenne tudni, hogy a csípő ízületi protézis műtétek legnagyobb százaléka megelőzhető lenne, ha a gerincferdüléses egyén rendszeresen foglalkozna a vázrendszere állapotával. Ha folyamatosan kezelésekre járna, gyógytornán venne részt, illetve rendszeresen figyelné a gerince állapotát, akkor a műtét nagy valószínűséggel elkerülhető lenne. Sajnos ez a fajta hozzáállás hiányzik az egészségügyi kultúránkból; a legtöbben már csak akkor fordulunk orvoshoz, ha az már elkerülhetetlen. A csípő ízületi protézis műtétek esetében ez bizony nagy probléma, hiszen igen komoly műtétről van szó, amit sokkal jobb lenne elkerülni.

A gerincferdülés állapotának javításában, illetve a szimmetria megtartásában roppant fontos szerepe van a folyamatos ellenőrzésnek. Ezt teszi lehetővé a forradalmian új 3D BackScan röntgensugár nélküli gerincvizsgáló készülék, amely minden hat évnél idősebb egyén esetén biztonsággal alkalmazható. Mivel semmilyen szervezeti terhelést ne ró a betegre, illetve nincs semmilyen káros mellékhatása, így bátran használható akár rendszeres szűrésre is. Ne hagyjuk, hogy elhatalmasodjon rajtunk a probléma; fedezzük fel időben a gerincferdülés mértékét és találjunk megfelelő megoldást a testszimmetria visszaállítására!

Kapcsolódó cimkék:

Gerincferdülés kezelése, Backscan