Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Lúdtalp kezelése talpbetét nélkül

Lúdtalp kezelése talpbetét nélkül
A lúdtalp igen gyakori probléma a lakosság körében, mely gyermekkorban alakul ki, és a betegek 15%-a felnőtt korára sem növi ki. A kezelést még gyermekkorban érdemes elkezdeni, a hagyományos megoldások, mint például a lúdtalpbetét, kényelmetlenek lehetnek a kicsik számára. A kineziológiai szalag egy olyan alternatív kezelési módszer, mely nemcsak hatásos, de sokkal kényelmesebb is, mint a különböző talpbetétek.
A lúdtalp és a bokasüllyedés

A lúdtalp esetében a lábfej boltozatos szerkezete elgyengül, ívei ellapulnak, mely a hosszanti boltozat süllyedésével és a láb csontjainak bizonyos fokú átrendeződésével is járhat. Ennek következtében bedőlhet a belső boka is, ezt nevezzük bokasüllyedésnek, illetve teljesen eltűnhet a lábboltozat. Mindezeknek pedig komoly hatása lehet az ízületekre és a csontokra, a test alátámasztási pontja eltolódhat, létrejöhet deformáció a térdben, a csípőben, kibillenhet a medenceszög, súlyosabb esetben pedig gerincferdüléshez és tartási rendellenességhez is vezethet.

A lúdtalp és a bokasüllyedés kialakulásának számos oka lehet, gyermekkorban például a korai talpra állás, a túl korai cipőviselés, a nem megfelelő cipő, esetleg a testsúly és a magasság hirtelen növekedése. Felnőttkorban a közre játszhat a lábak túlerőltetése, túlzott igénybevétele, terhesség alatt pedig a testsúlynövekedés.

A kezelés

A lúdtalpat és a bokasüllyedést semmiképpen sem szabad elhanyagolni, hiszen kezeletlen állapotban komoly fájdalmakhoz vezethetnek. Gyermekek esetében a hagyományos gyógytorna elengedhetetlen része a terápiának, ennek azonban remek kiegészítő kezelése lehet a kinesiotape.

A kinesiotape felragasztásához mindig kérjük tape terapeuta segítségét, hiszen ő rendelkezik a megfelelő anatómiai ismeretekkel, melyek a láb ragasztásához szükségesek. A kineziológiai szalag lúdtalp esetében alátámasztó, erősítő és korrigáló szerepet lát el, nem utolsó sorban pedig fájdalomcsillapító hatása is van, így a már fájdalommal járó lúdtalp tüneteit is enyhíti.

A kinesiotape megemeli a boltozatot anélkül, hogy kényelmetlen talpbetéteket kellene a gyerekekre erőltetnünk. Sokkal kényelmesebb is, mint a hagyományos betétek, illetve azokkal ellentétben bármilyen cipőben alkalmazható. Ezen kívül a különböző színek, melyeket a tape terapeuta segít szakszerűen kiválasztani, biztosan tetszeni fognak a gyerekeknek, így még elviselhetőbbé és játékosabbá téve a kezelést.

A kinezilógiai szalagok természetesen nem helyettesítik a hagyományos gyógytornát, de szakember segítségével igen hatásos kiegészítői lehetnek annak.