Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Misztikus akupunktúra I.– Egy ősi módszer a modern orvoslásban

Misztikus akupunktúra I.– Egy ősi módszer a modern orvoslásban
Az akupunktúrára a nyugati társadalmakban az emberek hajlamosak valamiféle misztikus varázslásként tekinteni, bizalmatlanok a módszerrel szemben, rengeteg tévhit tartja magát a kezelésekkel kapcsolatban, és sajnos nagyon nehéz valóban jó szakembert találni. A meridiánokkal foglalkozó előző cikkeinkben már említést tettünk az akupunktúráról, most azonban hosszabban foglalkozunk vele, hiszen hamarosan nálunk is elérhető lesz a kezelés.
Az akupunktúra alapjai

Az akupunktúrás módszer alapját a meridiánok adják, amelyek egy igen bonyolult hálót alkotnak a testben. A meridiánrendszer a biológiai energia rendszere, és 12 fő vezetékből áll, melyek a test két oldalán futnak, az ujjaktól indulnak, eleinte a felszínen, majd a test mélyébe vezetnek. Minden fő vezeték kapcsolatba hozható egy-egy szervvel, így a hozzáértők egy általános panaszról könnyen megmondják, hogy melyik meridián mellett található belső szervvel lehet a baj.

Az akupunktúrás kezelések során a főszerep a 12 fő vezetéké, és az ezek mentén található energiapontoké. A fő vezetékekben folyamatosan kering az energia, biztosítva ezzel a test és a szellem harmonikus működését, amennyiben azonban valahol túlteng, valahol pedig pang az energia, az egység felborul, és könnyen betegségekhez vezet.  A testi panaszok mindig először az energiapontokban jelentkeznek, így ezek érzékenysége már akkor jelzi, hogy baj van, amikor a páciens még nem is tud róla, épp ezért az akupunktúra ezeket az információkat használja fel.

Az akupunktúrás kezelésről

Az előzetes állapotfelmérést és vizsgálatot követően a szakember apró, steril tűket szúr a kívánt energiapontokba, illetve elhelyezi azokat a meridiánok mentén. Természetesen a kezelés kissé kellemetlen lehet azok számára, akik félnek a tűtől, jó hír azonban, hogy a fájdalom mértéke elenyésző. Ez persze nem azt jelenti, hogy a páciens nem érzi, ahogy a tű a bőre alá hatol, de szúnyogcsípésnél nagyobb fájdalmat nem fog érezni.

Az akupunktúra általában hatékonyan kezeli a visszatérő fertőzéseket, fejfájást, műtét utáni fájdalmakat, menstruációs görcsöket, segíthet az olyan betegségek esetében, mint az allergia, asztma, magas koleszterin, kövérség, köszvény és övsömör. Ez a felsorolás természetesen nem teljes, érdemes ellátogatni egy szakemberhez, aki a konzultáció után személyre szabott tanácsokat ad.