Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Misztikus akupunktúra II.– A fülakupunktúra módszere

Misztikus akupunktúra II.– A fülakupunktúra módszere
Az előző akupunktúráról szóló cikkben már írtunk bővebben a kezelés alapjairól és módszeréről. Most az akupunktúra egyik ágáról, a fülakupunktúráról lesz szó, mely a szervezet mikrorendszereire épül.
A fülakupunktúra alapjai

A szervezet tehát több mikrorendszerrel is rendelkezik, melyek megtalálhatóak többek között a lábon, a fejen, a háton és természetesen a fülön is. Az aurikuloterápia, tehát a fülakupunktúra a fül mikrorendszerét használja a gyógyításhoz, hiszen ha a fülön egy fejjel lefelé fordított, kifejlett embriót képzelünk el, akkor megkapjuk, mely területek mely szervért felelősek. Így tehát bárhol ingerlik a fülkagylót, az minden esetben egy szervre vagy testrészre fog hatni, illetve ha az adott testrész vagy szerv nem megfelelően működik, a hozzá rendelhető pont érzékennyé válik.

A fülakupunktúrás terápia lényege, hogy a fájdalmas pontokat a szakember mechanikusan stimulálja, a fül pontjait stimulálva pedig a szervi és testi panaszok enyhülnek. A fülakupunktúrának több része is van, a klasszikus kezelés során a fájdalmas pontokat apró, streil tűkkel stimulálják. Ezt megelőzően azonban szükség van a diagnózisra csakúgy, mint a hagyományos akupunktúrás kezelés során, ekkor a szakember a fülkagyló bizonyos elváltozásaiból, érzékenységéből következtet a páciens betegségeire.

Mire jó a fülakupunktúra?

A fülakupunktúra számos panasz esetén alkalmazható, ilyenek a szenvedélybetegségek, a szervi működési zavarok, a mozgásszervi betegségek, a hormonális zavarok, a migrén és az allergia.

A fülben alapvetően 5 kulcsfontosságú pont található, melyek mind másért felelősek. A Shen-men pont a lélek kapuja, stimulálása nyugtató hatással van a lélekre és a szívre. A Szimpatikus mesterpont kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszer működését, nyugtató, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású. A Máj pont, a Tüdő pont és a Vese pont pedig nevüknek megfelelően az adott szervek működését segítik.

A fülakupunktúra jótékony hatásairól számos meggyőző tanulmány született, így érdemes kipróbálni, remek alternatívája lehet a gyógyszeres kezeléseknek.