Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Meridián-ragasztás kineziológiai szalaggal II. rész

Meridián-ragasztás kineziológiai szalaggal II. rész
A cikk első részében már beszéltünk arról, hogy a meridiánok a testben található energiavezetékek. A 12 fő vezeték mindegyike kapcsolatba hozható egy-egy szervvel, ezen kívül a fő vezetékek mentén úgynevezett energiapontok is találhatóak. Végzett szakember számára ezek fontos információkat hordoznak, egy általános fájdalommal kapcsolatos panasz a hozzáértők számára egy szervi bajt jelezhet, az energiapontok érzékenysége pedig egy kialakulóban lévő problémát. A kineziológiai szalaggal való terápia egyik fajtája a meridiánok ezen információit használja fel a kezelés során fájdalommentes és eredményes módon.
A kinesiotape és a meridiánok

A kinesiotape egy 100% pamutból készült, öntapadó szalag, mely semmilyen kémiai hatóanyagot nem tartalmaz. Eredményessége abban rejlik, hogy fellazítja a bőrt és a szövetet, hatására intenzívebbé válik a nyirokfolyadék és a vér áramlása, csökken a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás.

Meridiánokon való alkalmazása során a tape terapeuta a hagyományos kínai orvoslás alaptételeit használja, és a kívánt meridián mentén ragasztja a fel a kineziológiai szalagot. Ezzel hat a meridián működésére, mely kapcsolatban áll a belső szervekkel is, így ezek is hatékonyan kezelhetőek vele. A kinesiotape ekkor gyakorlatilag egy állandó akupresszúrát biztosít a kezelt területen, hiszen több napon keresztül is viselhető, így az izmoktól és ízületektől független panaszok is gyógyíthatóak vele.

A kineziológiai szalagot a 12 fő vezeték mentén szokás felhelyezni, természetesen panasztól függően. Ezen kívül a fő vezetékek mentén található energiapontok ragasztása is hatásos lehet különböző fájdalmak esetén, hiszen ezek mindegyike más-más típusú panasz enyhítésére szolgál. Szakemberek számára remek továbbképzés indul Quastné Rigó Katalin vezetésével Budapesten, ahol a tanulni vágyók elsajátíthatják a meridiánragasztás minden trükkjét.

A meridiánragasztás azok számára kiváló, akik félnek a tűtől és a kisebb fájdalmaktól, így a hagyományos akupunktúra számukra nem megoldás. A kinesiotape alkalmazása a meridiánokon igen hatékony, de csak abban az esetben, ha képzett tape terapeuta segítségét kérjük.