Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Meridián-ragasztás kineziológiai szalaggal I. rész

Meridián-ragasztás kineziológiai szalaggal I. rész
Mik azok a meridiánok? Hol találhatóak a testünkben? Miért fontosak, miért kell velük foglalkozni? Valószínűleg sokan feltették ezeket a kérdéseket, pedig a meridiánok behálózzák egész testünket és általuk több fájdalmas betegség is gyógyítható. Az egyik, mostanában egyre többet alkalmazott terápia a kineziológiai tapasz, melyet egyre több orvos is alkalmaz, hatásairól már számos tanulmány is született. Mielőtt azonban áttérnénk a meridiánok felhasználásával való gyógyításra, fontos megvizsgálni, mik is a meridiánok, hol találhatóak és hogyan működnek.
A meridiánok ősi rendszere

A meridiánokat az ősi keleti kultúra fedezte fel, főként a kínai orvostudomány fektetett rájuk nagy hangsúlyt. A meridiánrendszer a biológiai energia rendszere, mely behálózza az egész testet, nem azonos azonban az érrendszerrel. A kínai kultúrában ezt a rendszert alkalmazzák gyógyításra az akupunktúrás és akupresszúrás kezelések alkalmával.

A testben 12 fő vezeték, azaz meridián található, melyek a test két oldalán futnak, az ujjaktól indulnak, eleinte a felszínen, majd a test mélyébe vezetnek. Minden fő vezeték kapcsolatban hozható egy-egy szervvel, így a hozzáértők egy általános panaszról könnyen megmondják, hogy melyik meridián mellett található belső szervvel lehet a baj. A 12 fő vezetéken kívül létezik még 8 raktározó csatorna is, melyek a többlet energiát raktározzák, így ha a test egy pontján hiány lép fel, innen meríthető. Léteznek még más meridiánok is, amelyek az izmokért, az idegekért, a bőrért és a csontokért felelősek.

A kezelések során leginkább a 12 fő vezeték lesz a fontos, hiszen ezek mentén találhatóak az úgynevezett energiapontok. A testi panaszok mindig először ezekben jelentkeznek, így ezek érzékenysége már akkor jelzi, hogy baj van, amikor a páciens még nem is tud róla. Ezt természetesen csak képzett szakemberek képesek megállapítani, a kínai orvostudomány például nagyon pontosan ismeri az energiapontok helyét, és az akupunktúrás kezelések során használja is. Az akupunktúrás kezelések alkalmával apró, steril tűket szúrnak az energiapontokba, melynek következtében beindul a gyógyulási folyamat. Az akupunktúrás kezelés azonban nem mindenki számára megfelelő, nem mindenkin alkalmazható, illetve sokan küzdenek a tűtől való félelemtől.

Számukra lehet kiváló alternatíva a kinesiotape, hiszen a 100% pamutból készült szalag felhelyezése fájdalommentes, tökéletesen illeszkedik a bőrre, nem zavarja a beteget, és több napig is fent marad, így sokáig fejti ki hatását. A meridiánok ragasztásáról és a kinesiotape hatásairól a következő cikkben lesz szó.