Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Véraláfutások kezelése kineziológiai szalaggal

Véraláfutások kezelése kineziológiai szalaggal
A kinesiotape, azaz a kineziológiai szalag számos előnyös tulajdonságáról rengeteget olvasni az interneten. Egy kevésbé felkapott alkalmazási lehetőség azonban gyakran feledésbe merül, mégpedig a véraláfutások, zúzódások kezelése.
A véraláfutások kialakulása

Véraláfutás több okból is kialakulhat a bőrön. Az egyik leggyakoribb, hogy erős ütés hatására a hajszálerek megrepednek a bőr alatt, bevérzés keletkezik, a vér pedig átszivárog a környező szövetekbe. Ez igen csúnya, kékes-feketés elszíneződéssel jár, ezen kívül gyakran fel is dagad az érintett terület. Gyakran előfordul sportolóknál is, a gyakori, intenzív megerőltetés következtében is megrepedhetnek a hajszálerek, közvetlen érintkezés nélkül okozva véraláfutást.

A kinesiotape hatása

A véraláfutás természetesen nemcsak esztétikailag hagy kívánnivalót maga után, de gyakran fájdalmas is. A gyorsabb gyógyulás és fájdalomcsillapítás érdekében érdemes kipróbálni a kineziológiai szalagok felhelyezését az érintett területre.
A kinesiotape egyik leismertebb hatása, hogy gyengéden összehúzza a bőrt, ezáltal kissé elemeli az alatta lévő szövettől, így serkentve a véráramlást. A gyorsabb vérkeringés gyorsabb gyógyulást jelent, a szalag ezen kívül pedig a fájdalmat is csillapítja

Véraláfutások kezelésekor a kinesiotape legtöbbször „I” formában kerül felhelyezésre, méghozzá egy speciális, polip csápjaihoz hasonló alakban. A szalagot az egyik végénél hosszában bevagdossák, az egyben maradt részt a zúzódás szélére helyezik, a kialakult „csápokat” pedig elterítik a véraláfutás területén. Ez a szétterítés segíti a véráramlás serkentését az egész területen, így nagyobb eséllyel gyógyul egyenletesen a zúzódás.

A kineziológiai szalag nagyobb, súlyosabb véraláfutások esetén is hatékonynak bizonyult, több nappal lerövidítve a gyógyulási időt. Természetesen a felhelyezés ebben az esetben is kulcsfontosságú momentum, hiszen a különböző sérülések különböző alakú szalagok felhelyezését kívánják. Épp ezért nem szabad sajnálni az esetleges extra költséget, érdemes ellátogatni egy tape terapeutához, az ő segítségével, a megfelelő felragasztást követően, látványos hatást érhetünk el.

A különböző zúzódások és véraláfutások gyors eltüntetése nemcsak esztétikai szempontból lehet fontos, de gyakran fájdalommal is járnak, ennek megszüntetése sem utolsó szempont. Ezt a két hatást egyszerre érhetjük el a kinesiotape-pel, érdemes tehát kipróbálni, ha épp van egy kék-zöld foltunk.

Kapcsolódó cimkék:

véraláfutások kezelése