Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Tipikus térdsérülések nem tipikus kezelése

Tipikus térdsérülések nem tipikus kezelése
Futóknál és sportolóknál az egyik leggyakoribb probléma a térd különböző sérülései. Ezek nemcsak kellemetlenek és fájdalmasak, de hátráltatják a sportolókat a további edzésben is. Sajnos nemcsak a sportolókkal fordul azonban elő, hogy a térd bármilyen módon traumát szenved, a hétköznapi életben is megesik, megnehezítve a mindennapi élethez szükséges feladatok elvégzését. A kineziológiai tapasz ezeken a sérüléseken segít természetes módon, ráadásul nem akadályoz a mozgásban sem.
A leggyakoribb térdsérülések

A különböző térdfájdalmak a felnőtt lakosság több, mint 25%-át érintik, akik legtöbbször gyógyszeres kezeléshez fordulnak. Futóknál a leggyakoribb panasz a térdfájdalom, hiszen ez a testrész állandó terhelésnek van kitéve futás közben. Általános panasz az érzékenység a térdkalács körül, fájdalom a térd hátsó tájékán, néha pedig térdrecsegés is tapasztalható. Egy ilyen trauma után gyengülnek a láb izmai, hiszen a pihentetés elengedhetetlen a gyors gyógyulás szempontjából.

A gyógyszeres kezelés nem mindig jó megoldás, hiszen gyakran visszatérő fájdalom esetén a szervezet hozzászokik, így az adagot időről-időre növelni kell, mely nem tesz jót a szervezetnek. A kineziológiai szalagok remek alternatívái lehetnek a hagyományos kezelésnek, hiszen gyógyszer nélkül, természetes módon enyhítik a fájdalmat, ezen kívül pedig alátámasztják az ínakat és az izmokat is. A regenerálódási folyamat így hatékonyan felgyorsítható egy megfelelően felhelyezett kinesiotape-pel, melyhez érdemes tape terapeuta segítségét kérni.

A kinesiotape hatásai

A kinesoptape gyors segítséget nyújt a fájdalomcsillapításban mindenféle kémiai hatóanyag nélkül. A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, ezáltal javul a vérkeringés. Csökkenti a sérült szövetek terhelését is azáltal, hogy stabilizálja az izmokat és az ízületeket. Megelőző hatása is megfigyelhető, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását és csökkenti a gyulladások kialakulásának esélyét.

Térdfájdalmak esetén is fontos a tape terapeuta segítsége, hiszen megfelelő felhelyezés nélkül elmarad a kívánt hatás. Az egyik legelterjedtebb ragasztási forma során a tapasszal a tape terapeuta többnyire körbefogja a térdkalácsot egy „O” formában, így biztosítva megfelelő támaszt a térdízületnek. Nem ritka az sem, hogy a térd hátsó részének van szüksége alátámasztásra, fájdalomcsillapításra. Ekkor a szakember megkéri a beteget, hogy kissé feszítse meg a területet azzal, hogy hátrafelé kinyújtja a lábát. Két vertikális irányú szalag kerül fel ekkor a térd hátsó felére, kerülve a középső részt, inkább ennek két oldalán helyezve a tapaszt.

A kinesiotape már bizonyított a regenerációs kezelésben és a megelőzésben is, bárki alkalmazhatja, hiszen nem akadályoz a mozgásban, a mindennapokban és sportolás során is viselhető.