Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Tested a füledben – A fülakupunktúráról

Tested a füledben – A fülakupunktúráról
A fülakupunktúra, a hagyományos akupunktúra mellett, igen elterjedt orvoslási módszer, hazánkban azonban még mindig gyakran idegenkednek tőle. A hagyományos keleti orvostudományi módszerekre épülő fülakupunktúrát remek eredményekkel alkalmazzák különböző betegségek esetén, így érdemes közelebbről is megismerkedni vele.
Csak a fület kezelik?

Elsőre talán hihetetlennek hangozhat, de a fülakupunktúra során úgy kezelik az egész testben jelentkező panaszokat, hogy csupán a fülkagylóhoz nyúlnak hozzá. Ez a kínai orvoslásban jártasakat nem lepi meg igazán, hiszen a fül a test egyik mikrorendszere, ez azt jelenti, hogy az egész test térképszerűen ráhelyezhető az adott testrészre. Képzeljünk el fejjel lefelé egy kifejlett magzatot, ha ezt ráhelyezzük a fülkagylóra, meg is kapjuk, mely terület mely szervért felelős.

A fülakupunktúrának számos változata létezik. A hagyományos kezelés során apró, steril tűkkel stimulálják a panaszok enyhítéséhez szükséges pontokat, melyeket azután eltávolítanak a fülből. Az úgynevezett tartós tűkkel való kezelés ettől egy kicsit különbözik, ekkor az akupunktúrás pontokra apró, rajszög szerű tűket helyeznek, melyeket testszínű tapasszal fednek le, és több napig a fülben hagyják őket. Ezen kívül az akupresszúrás pontok stimulálhatóak még lézerrel, masszázzsal és elektromos árammal is, attól függően, kinek melyik kezelés szimpatikusabb, hiszen a fő alapelv mindegyiknél megegyezik.

Miért érdemes kipróbálni?

A fülakupunktúrát alkalmazzák megelőzési és kezelési célból is. Amennyiben a test egy része, esetleg egy szerv nem működik megfelelően, a hozzá rendelhető pont a fülön érzékenyebb lesz. Ezekből a jelekből az előzetes állapotfelmérés során a szakember gyorsan tud következtetni a páciens betegségeire, majd a kezelés során hatékonyan gyógyítani azokat.

A fülakupunktúrás kezelést számos betegség gyógyításakor alkalmazzák, ilyenek a szenvedélybetegségek, a mozgásszervi rendellenességek, a migrén, az asztma, a depresszió, hatékonyan kezelhető vele az allergia, az emésztőrendszer zavarai, a pánikbetegség, és a klimax tüneteit is enyhíti.

Legdivatosabb alkalmazási területe a mai világban a fogyókúra és a dohányzásról való leszokás. Fogyókúra esetében az akupunktúrás kezelés csökkenti az állandó éhségérzetet, és megakadályozza a kényszerevést, vagy a csupán megszokásból való étkezést. Ezen kívül megakadályozza, hogy a fogyókúra következtében a páciens állandóan feszült és ideges legyen, mindezek mellett méregtelenítő hatása is van, valamint az anyagcserét is gyorsítja. A dohányzásról való leszokásban az akupunktúra szerepe főként a cigaretta utáni sóvárgás, a nikotinéhség megszüntetésében fontos. Ezen kívül itt is enyhíti a megvonás okozta stresszt, idegességet, ezáltal segít akaraterőnk megtartásában is. Aki tehát régóta küzd a plusz kilókkal, esetleg több éve próbál leszokni a cigiről, mindenképpen adjon egy esélyt a fülakupunktúrás kezelésnek.