Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A teniszkönyök – Nem csak a teniszezők betegsége lehet

A teniszkönyök – Nem csak a teniszezők betegsége lehet
A teniszkönyök elnevezés megtévesztő lehet, hiszen a sérülés nem csak teniszezőknél jelentkezhet. A teniszkönyök valójában nagyon gyakori olyan sportolók és dolgozók esetében, akik ismétlődő mozgást végeznek, mely során főként alkarjukat használják. A sérülés rendkívül fájdalmas lehet, így a kezelés legfőbb célja a tehermentesítés és a fájdalom megszüntetése, melyre a kineziológiai tapasz kiváló, kémiai hatóanyagok nélküli megoldás lehet.
A teniszkönyökről bővebben

A teniszkönyök tehát nemcsak teniszezőknél fordul elő, hiszen ez az egyik leggyakoribb olyan betegség, mely túlterhelésből, fokozott igénybevételből fakad. A teniszkönyök valójában íngyulladás, valamint a könyök felkarcsonti részén fellépő csonthártyagyulladás, melyet erős fájdalom kísér a könyök külső felszínén. A betegség lényege a kötőszövetek gyulladása a könyöktájékon. A gyulladás leggyakrabban azokat az inakat érinti, amelyek kiegyenesítik a csuklót és feszítik az ujjakat.
A teniszkönyök bárkinél kialakulhat, aki túlzottan igénybe veszi alkarját, könyökét, de akár fizikai megerőltetés nélkül is előfordulhat. Leggyakrabban azonban azoknál alakul ki, akik ismétlődő mozdulatokból álló, kemény fizikai munkát végeznek, legyen szó akár sportolókról, akár fizikai munkásokról, így nem csoda, hogy férfiak esetében gyakrabban alakul ki teniszkönyök, és főként a 35 – 55 év közöttieket érinti.

Teniszkönyök kezelése kineziológiai tapasszal

A teniszkönyök kezelése során a legfontosabb szempont a tehermentesítés, ezzel párhuzamosan pedig a fájdalom enyhítése. A kineziológiai szalag erre lehet tökéletes megoldás mindenféle kémiai hatóanyag és kényelmetlen, merev rögzítés nélkül. A kinesio tape serkenti a vérkeringést és a nyirokfolyadék áramlását az alkalmazott területen, így enyhítve a fájdalmat, és gyorsítva a gyógyulást. Ezen kívül alátámasztást is nyújt az ínaknak és az izmoknak anélkül, hogy akadályozná viselőjét a szabad mozgásban.

Teniszkönyök esetén mindenképpen el kell látogatnunk egy tape terapeutához, hiszen a kar ragasztása segítség nélkül, egyedül nem kivitelezhető. Mivel ez a betegség íngyulladás, így a szakember a megfelelő színű szalag kiválasztása után felhelyez egyet az alkaron hosszanti irányban, kettőt pedig keresztirányban a csuklónál, és feljebb az alkaron. Ezzel a technikával enyhíti a fájdalmat a begyulladt ínak környékén és alá is támasztja azokat, elősegítve a gyógyulást.

Természetesen súlyos esetekben már csak a műtét segíthet, de enyhébb esetekben a kineziológiai szalag nagyon jó alternatív, vagy kiegészítő kezelés lehet, illetve megelőzés céljából is érdemes alkalmazni, hiszen így elkerülhető a fájdalom és a pihenési kényszer is.