Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Tape terapeuta tanfolyam

Tape terapeuta tanfolyam
A kinesiotape azaz a kineziológiai szalag gyógyító hatásáról egyre több tanulmány és cikk születik, így nem csoda, hogy már nem csak a profi sportolók használják. Ahogy egyre elterjedtebbé válik, egyre könnyebb beszerezni magát a szalagot, azt azonban kevesen tudják, hogy felhelyezése korántsem egyszerű, hiszen képzett szakember segítsége nélkül a kívánt hatás gyakran elmaradhat. Nézzük ki is az a tape terapeuta, és hogyan tanulhatunk mi is minél többet a megfelelő felhelyezésről.
A kinesiotape alkalmazása

A youtube-on és más oldalakon is rengeteg videó található a szalagok szakszerű felhelyezéséről, mégsem érdemes otthon, egyedül kísérletezni, hiszen pontos anatómiai ismeretek és a tapaszok anyagának, színeinek és típusainak ismerete is elengedhetetlen a felhelyezéshez.

Érdemes tehát az úgynevezett tape terapeutákhoz fordulni, akik különböző tanfolyamokon sajátították el ezt a különleges technikát, és nemcsak a szükséges vizsgálatokat végzik el a tapasz felhelyezése előtt, de biztosak lehetünk abban is, hogy az általuk felragasztott szalag sokáig a helyén marad, és valóban a gyógyulást igénylő részeken fejti ki hatását.

Tape terapeuta tanfolyam

A különböző tape terapeuta tanfolyamok mindegyike más, érdemes alaposan körülnézni abban az esetben, ha mi magunk is elvégeznénk egyet. Remek tape terapeuta tanfolyam indul Budapesten a neves oktató, Quastné Rigó Katalin vezetésével, ahol továbbképzésre is van lehetőség.

Az alaptanfolyam 8 órás, ahol a résztvevők megismerhetik a kinesiotape tulajdonságait, megtanulják önállóan felhelyezni azt. A tanfolyam előképzettséggel nem rendelkezők számára is kiváló, hiszen ekkor megtanulják saját maguknak felhelyezni a tapaszt, és akár családtagjaikon is nagy biztonsággal tudnak segíteni. A már eleve kezelési és működési engedéllyel rendelkező szakemberek számára a tanfolyam egyfajta továbbképzést nyújt, mely államilag elismert, így akár már másnap tape terapeutaként kezelhetik betegeiket.

Azok, akik ennél többet szeretnének tanulni, jelentkezhetnek a Haladó I. és Haladó II. tanfolyamra, melyek egymásra épülnek. Itt további érdekes ragasztási technikák és speciális problémák kezelése is elsajátítható, ezek azonban már leginkább gyakorló szakemberek számára ajánlottak.

Mindhárom tanfolyam 8 órás és csupán 15.000 forint, mely ráadásul tartalmazza az órán felhasznált szalagokat és képzési anyagokat, így azokat nem kell külön megvenni. A képzés gyakorlat orientált, csupán 1 órányi elméleti tréning után a tanfolyamon résztvevő párok egymáson gyakorolnak. A szalagokat az óra végeztével sem kell eltávolítani, így akinek valamilyen panasza van, egyből egy tape kezelést is kap.

A tanfolyamokat mindenképpen érdemes kipróbálni a téma iránt érdeklődő laikusoknak és szakembereknek is, hiszen Quastné Rigó Katalin már 1500 oktatót képzett ki eredményese, ezen kívül pedig számos érdeklődő sajátította el a kinesiotape felhelyezésének fortélyait.

Kapcsolódó cimkék:

Tape tanfolyam, Tape terapeuta