Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Tapasz, terápia, terapeuta

Tapasz, terápia, terapeuta
A kineziológiai tapasz egyre elterjedtebb és elfogadottabb alternatív gyógymód hazánkban is. Ez a tapasz, szalag vagy tape olyan bőrbarát pamut anyagból készül, ami nem okoz irritációt, nincs mellékhatása, mégis működik. A tapasz azért ennyire hatásos, mert a saját szervezetünk öngyógyító folyamatát kapcsolja be
Mivel egy japán kiropaktőr jött rá erre és alkotta meg ezt a természetes gyógymódot, ezért legelőször Japánban terjedt el, majd szépen lassan az egész világ megismerte. Használják kicsik, nagyok, hétköznapi emberek, híres sztárok és élsportolók is. A módszer bevált!
 
Mindig, mindenkor
A kineziotape más terápiák mellett is használható, ilyen például a krioterápia, hidroterápia vagy masszázs terápia, de akár elektromos stimuláció mellett is kifogástalanul működik.
 
Néhány apróság használat előtt
Figyeljünk arra, hogy sportolás vagy zuhanyozás előtt minimum egy órával ragasszuk fel a tapaszt, így egészen biztosan követi minden mozdulatunkat, anélkül, hogy észlelnénk jelenlétét. Fontos, hogy felhelyezés előtt ne használjunk semmilyen kozmetikai krémet vagy olajat, bőrünk legyen tiszta, mert az izzadt bőr nem teszi lehetővé a tökéletes tapadást. A szalag széleit kerekítsük le, mert így megakadályozzuk, hogy idő előtt feljöjjön a széle. A testfelületnek előrenyújtottnak kell lennie, ügyelnünk, hogy a szalagot se nyújtsuk meg a kelleténél jobban. Miután helyére került a tapasz kezünkkel dörzsöljük meg, mert a hő hatására aktiválódik a bőrbarát ragasztó. Mindenképpen csak a kezünk melegét használjuk erre a célra, ne próbáljuk meg aktiválni hajszárítóval a ragasztót!
 
A terapeuta fontossága
A fent leírtak alkalmazása és betartása komoly feladat, annak ellenére, hogy nagyon egyszerűnek tűnik, ezért még a feltalálója dr. KensoKase a japán kiropatkőr is azt javasolja, hogy aki hosszú távon tervezi a tapasz használatát érdemes legalább egy alapszintű tape terapeuta tanfolyamot elvégeznie.Ne feledjük, hogy a tapasz használata akkor hatékony és sikeres, ha megfelelő szalag kerül a megfelelő helyre.