Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Misztikus akupunktúra III.– Köpölyözés és moxaterápia

Misztikus akupunktúra III.– Köpölyözés és moxaterápia
A köpölyözés és a moxaterápia két olyan ősi módszer, mely szoros kapcsolatban áll az akupunktúrával. Mindhárom módszer az előző cikkekben már tárgyalt meridiánrendszerre alapul, ezt az energiarendszer használva képes gyógyító hatást kifejteni a testben. Az akupunktúrával ellentétben a köpölyözés és a moxaterápia is eltérő módszert alkalmaz, így hatásaikban is eltérőek. Nézzük, melyik kezelés hogyan működik.
A köpölyözés

A köpölyözés módszere a meridiánokra és a különböző energiapontokra épül, csak az akupunktúrával ellentétben itt a szakember nem tűket használ, hanem harang alakú üveg búrákat, ezt nevezik köpölynek. A hagyományos kezelés során a köpöly belsejét alkoholos kendővel törlik át, felforrósítják, majd hirtelen mozdulattal a kívánt pontokra helyezik a bőrön, így vákuumos szívóhatás keletkezik. A búra kb. 15 percig marad a bőrön, ahol így vérbőség keletkezik, felgyorsul a keringés, friss vér és oxigén áramlik a területre. A köpölyözés hatékony lehet izomfájdalmak, izomláz, megfázás, allergia és még sok más tünet kezelésében is.

A köpölyözés egyik legkedveltebb 21. századi alkalmazása a narancsbőr kezelése. Ekkor nem a hagyományos kezelést alkalmazzák, hanem vagy a csúsztatós köpölyözést, vagy a köpöly masszázst. Ekkor a bekrémezett bőrfelületre nagyobb búrákat helyeznek, majd a meridián mentén húzogatják. A masszázs során legtöbbször már elektromos gépeket alkalmaznak, így váltakozó erősségű szívóhatás jön létre, mely feszesebbé teszi a kötőszöveteket, széttöri a zsírsejteket, így a bőr feszesebb lesz, és centikben mérhető fogyás is várható a kezeléstől.

A moxaterápia

A moxaterápia módszere szinte azonos az akupunktúráéval, a két kezelés csupán a használt eszközökben különbözik. Míg az akupunktúra apró tűket használ, addig a moxaterápia a moxát, mely egyfajta gyógynövényekből, leggyakrabban fekete ürömből készült rudacska. A kezelés során a szakember meggyújtja a rudat, és ezt mozgatja a kívánt pontoktól 2-3 cm-re, így juttatva hőt az adott pontokba, mely a növények füstjével együtt gyógyító hatású.

A moxaterápia, mivel hővel dolgozik, elsősorban az energiahiányos, illetve az úgynevezett hideghatás okozta betegségek esetében alkalmazható. Ilyenek például az álmatlanság, a krónikus betegségek, a visszatérő, állandó fájdalom, az ízületi fájdalmak, a rossz emésztés, a migrén és az allergia is.

Mind a köpölyözés, mind a moxaterápia a meridiánrendszert veszi alapul, és igen hatékony, ősi módszerek. Természetesen mindez csak akkor igaz, ha képzett szakember végzi a kezelést, így fontos megbízható orvoshoz, vagy terapeutához fordulni.