Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Kis kinezitape történelem

Kis kinezitape történelem
1973-ban a kiropaktőr dr. Kase elhatározta, hogy létrehoz egy olyan terméket, ami tartást ad és alátámasztja az izmokat, ízületeket anélkül, hogy korlátozná az emberi testet a mozgásban. Később a nyirokrendszerre is ki akarta terjeszteni a technikát, míg végül sikerült megalkotnia egy olyan terápiás tapaszt, aminek semmi köze a gyógyszerekhez.
 
Hírességek szalagba borulva
A futballsztár David Beckhamet is lencsevégre kapták, amikor imidzséhez talán kevésbé passzoló, ámde annál figyelemfelkeltőbb rózsaszín tapaszt büszkén viselt egy Real Madrid meccs közben. Ő már megtapasztalta a tape jótékony hatását. De már a négyszeres olimpiai bajnok Serena Williams teniszezőnő is pompázott már a kineziológiai tapasz színeiben. A híres alternatív hard rock Linkin Park együttes frontembere is használja a kimerítő koncertezés közben a minél jobb teljesítmény érdekében.
 
Meddig használható?
A gyártó szerint nem kell naponta, elég 3-5 naponta cserélni a tapaszt. A felragasztástól számított egy óra elteltével már nyugodtan lehet benne sportolni, vagy akár tusolni is anélkül, hogy megadná magát a tapasz ragasztó funkciója. A kicsi henger gazdaságos, mert egy tekercsben hozzávetőlegesen 6-10 kezelésre elegendő tape van, ez függ a kezelendő felület nagyságától, valamint, hogy melyik módszerrel alkalmazzuk.
 
Színes vagy testszínű?
A feltaláló dr. Kase elmondta, hogy a tapasz összetételében nincs különbség, tehát anyaguk ugyanaz. Legelőször a test színéhez legjobban hasonlító bézs szín került forgalomba, később leginkább miután a sportolók körében is kezdett elterjedni dobták piacra a különböző színű termékeket. A bézs szín például nagyon jó az ödéma eltüntetésére, a rózsaszín, fekete és kék színek pedig leginkább a sport és fizikoterápia kiegészítéseként nyert magának teret. A színek kiválasztásában és első felragasztásnál mindenképpen kérjük szakember segítségét.