Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Kineziotape – fájdalomcsillapítás természetesen

Kineziotape –  fájdalomcsillapítás természetesen
Biztosan mindannyian láttatok már sportolókat, civil embereket élénk színű csíkokkal a testük különböző pontjaira ragasztva akár a TV-ben, akár a metrón, buszon. Ez a szalag nem más, mint a kineziotape, egy olyan kineziológiai tapasz, amelyet gyógyászati segédeszközként használnak már a ’70-es évek óta.

Mi is pontosan a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz bőrbarát, légáteresztő pamutból készül, mely a bőrre ragasztva csökkenti az izom- és ízületi fájdalmakat. A szalag vízhatlan, így zuhanyzás közben sem jön le, a bőr pedig nagyon jól tolerálja, így akár 1 – 1,5 hétig is fent maradhat. A tapasz a ’70-es években vált nemzetközileg is ismertté, amikor egy japán orvos, dr. Kase bemutatta jótékony hatásait, azóta pedig a hivatalos gyógyászat is igazolta.

Mikor alkalmazható?

Ezeknek a tapaszoknak több fajtája is kapható a piacon, panasztól függően mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A kineziotape megfelelő kezelés lehet kisebb zúzódások, húzódások vagy rándulások esetén, de segíthet gyulladásos tünetek gyógyításában is. Mivel a tapasz rugalmas, így szabad mozgást enged, stabilizálja az izmokat, lehetővé teszi a szabad véráramlást, így javítva a vérkeringést. A kineziotape gyorsítja a rehabilitációt is, így segítheti a gyorsabb visszatérést a sporthoz, testedzéshez.

A crosstape egy kisebb méretű, rugalmatlan, rács formájú tapasz, melyet az úgynevezett feszültségpontokra kell felhelyezni. A crosstape segíti az energiaáramlást, segítség lehet izom- és érproblémák esetén, használata során csökken a fájdalom és javul a mozgásképesség.

A tapaszok segíthetik még a műtétek utáni felépülést is mind az izomzat erősítése, mind a hegek gyógyítása szempontjából. Kiváló, természetes fájdalomcsillapítók kismamáknál jelentkező hát- és lábfájdalmakra, illetve ortopédiai jellegű panaszok esetén, például lúdtalp és bütyök kezelésekor.

A kétfajta tapasz közül tehát a crosstape kifejezetten fájdalomcsillapítás céljából alkalmazható, a kineziotape pedig felhelyezéstől függően több tünet enyhítésére is alkalmas. Bár az interneten több videó is található a szalagok helyes alkalmazásáról, fontos, hogy a tapaszt minden esetben szakember helyezze fel. A felhelyezés egyrészt igen bonyolult, másrészt könnyen megeshet, hogy a helytelen felragasztás következtében elmarad a kívánt hatás. Ezen kívül a szakember segítséget nyújthat a szalag színének kiválasztásakor is, hiszen ez is meghatározó lehet a gyógyulás szempontjából.