Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Kineziotape – Kiegészítő terápia futók számára

Kineziotape – Kiegészítő terápia futók számára
A különböző sportok között egyre nagyobb népszerűségnek örvend a futás, hiszen nem kell hozzá drága edzőtermi bérletet váltani, csupán a megfelelő sportruházatról kell gondoskodni. Legyen szó akár profi futókról, akár kezdőkről, a balesetek sajnos kivédhetetlenek. Még a megfelelő cipő esetén is előfordulhat a bokarándulás, a térdfájdalmak és az izomfájdalom is. Ezek gyógyítására lehet remek kiegészítő terápia a kineziotape.
Hatásai, alkalmazása

A kineziotape gyengéden összehúzza, megemeli a bőrt, ezzel serkenti a vérkeringést, így több vér áramlik a sérült területekre, meggyorsítva ezzel a gyógyulást. A tapaszok enyhíthetik a fájdalmat az érintett területen, és segítik a sérült sportolók mozgását, gyorsabb regenerálódását. A tapaszok elasztikusak, jól tapadnak és vízállóak, így akár 5 napig is fent maradhatnak a megfelelő felhelyezést követően, és a mozgásban sem akadályozzák használójukat. A tapaszok tapadásának fokozására használhatunk speciálisan erre a célra készült akril ragasztó sprayt is, mely megtalálható a webshopunkban is.

Mely sérülések esetén alkalmazható?

Futóknál a leggyakoribb panasz a térdfájdalom, hiszen ez a testrész állandó terhelésnek van kitéve futás közben. Általános panasz az érzékenység a térdkalács körül, fájdalom a térd hátsó tájékán, néha pedig térdrecsegés is tapasztalható. A tapasszal a tape terapeuta többnyire körbefogja a térdkalácsot egy „O” formában, így biztosítva megfelelő támaszt a térdízületnek. A térdsérülések mellett nem ritkák a különböző bokasérülések sem. Egy ilyen trauma után gyengülnek a láb izmai, hiszen a pihentetés elengedhetetlen a gyors gyógyulás szempontjából.

A regenerálódási folyamat felgyorsítható egy megfelelően felhelyezett kineziotape segítségével. Ezeket főként a bokától a térdig helyezik fel, szintén „O” formában, közrefogva és alátámasztva ezzel a vádli izmait. Meghúzódhat, begyulladhat az Achilles-ín is, mely a lábizmot köti össze a sarokkal, így legtöbb tevékenységünk közben aktív, sérülése tehát komoly hatással lehet nemcsak sportteljesítményünkre, de mindennapi életünkre is. Ilyen esetekben legtöbbször körbetekerik a bokát, illetve vertikális irányban az ín mentén is felragasztanak egy tapaszt a megfelelő alátámasztás érdekében, illetve a véráramlás serkentésére.

A kineziotape nemcsak sérülések esetén, hanem megelőzés céljából is alkalmazható. A rendszeresen futók, illetve a profi sportolók általában tisztában vannak saját gyengeségeikkel, ismerik testüket, tudják mire hajlamos, legyen ez egy gyakran meghúzódó boka, vagy egy meg-megfájduló térdízület. Ilyenkor érdemes lehet a kineziotape felhelyezése megelőzés szempontjából, profi futók számára akár fontos versenyek előtt is, elkerülve így az esetlegesen bekövetkező sérülést és az ezt követő hosszabb gyógyulási időszakot.
Természetesen a kineziológiai tapaszok nem helyettesítik a megfelelő óvintézkedéseket, a bemelegítést és sérülés esetén a kellően hosszú pihentetési időszakot, de segítséget nyújthatnak megelőzésben és a regenerálódási folyamatban is.

Kapcsolódó cimkék:

Kineziotape