Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Kineziotape – Azokon a nehéz napokon is

Kineziotape – Azokon a nehéz napokon is
A menstruáció a női lét velejárója, sokan azonban erős görcsöktől, fájdalmaktól szenvednek az első napokon. Hosszú távon a fájdalomcsillapítók folyamatos alkalmazása megviseli a szervezetet, hozzászokik a hatóanyaghoz, így a fájdalomcsillapítás egyre nehezebbé válik. Természetes megoldás lehet a kineziotape alkalmazása, ami enyhíti az erős fájdalmakat, görcsöket.
Hogyan hat?

Kimutatták, hogy a menstruációs fájdalom fő oka, hogy a méhnyálkahártya túltermeli a prostaglandin nevű anyagot, ami gyulladást okoz. Éppen ezért a gyulladás gátló gyógyszerek csökkentik a prostaglandin termelést, így mérsékelve a fájdalmat. Szakember segítségével, a jó technikával és a megfelelő húzási mértékkel felragasztott kineziológiai tapasz azonban természetes módon emeli meg a bőrt, ezzel hatást gyakorol annak érzékelő receptoraira, megszünteti a fájdalmat, javítja a nyirok- és vérkeringést, illetve gátolja az izomgörcsök kialakulását is. A kineziológiai tapasz remek kiegészítő kezelés lehet, maximalizálja a természetes regenerálódást azáltal, hogy stimulálja az izmokat és a szerveket a felhelyezés területén, kémiai hatóanyagok nélkül.

A megfelelő alkalmazás

Menstruációs panaszok esetén különösen fontos a tapasz színe. A kék, zöld, lila és fehér hideg színek, így nyugtató, pihentető hatásuk van, görcsös fájdalmak, ízületi- és izomfájdalmak, valamint gyulladásos panaszok esetén érdemes ezeket választani, így a menstruációs görcsök esetén is.

A kineziológiai szalagot közvetlenül a fájdalom helyére kell felhelyezni. Menstruációs fájdalom esetén ez a szeméremszőrzet feletti részt jelenti, ahova általában egy vertikális és egy horizontális szalagcsíkot ragasztanak fel, súlyosabb fájdalom esetén pedig ezek kiegészíthetőek egy vízszintes csíkkal a deréktájon.

Érdemes ebben az esetben is szakember segítségét kérni, legalább az első alkalmazásnál. A tape terapeuta megmutatja a megfelelő húzási mértéket, megtanít a helyes felragasztásra és tanácsokkal lát el azzal kapcsolatban, mennyivel a menstruáció előtt érdemes feltenni a tapaszt. Ha ezeket elsajátítottuk, már otthon is feltehetjük magunknak a szalagot, hiszen itt nem szükségesek olyan mélyreható és alapos anatómiai ismeretek, mint például az izomhúzódások esetében. A kineziotape hatékonyságát különböző orvosi esettanulmányok is kimutatták, érdemes lehet kipróbálni, főként azoknak, akik erős fájdalomtól szenvednek a menstruáció idején, és nem szeretnének minden alkalommal gyógyszerhez fordulni.

Kérjen időpontot tape terapeutánkhoz, és szabaduljon meg a kínzó fájdalomtól!

Kapcsolódó cimkék:

Kineziotape