Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Kinesiotape gyerekeknek

Kinesiotape gyerekeknek
A legtöbb gyerekben közös, hogy állandó mozgásban vannak, elképesztő kíváncsiság hajtja őket, mindent ki akarnak próbálni, eközben pedig gyakran megsérülnek. Még a leglelkiismeretesebb szülő sem lehet állandóan csemetéjével, a baj elkerülhetetlen. A kinesiotape hatékony megelőzési módszer, de a sérülések bekövetkezése után is nagy segítséget nyújthat, még a legkisebbek esetében is.
Nem árt a gyerekeknek a kinesiotape?

A kinesiotape egy 100% pamutból készült, rugalmas, öntapadó szalag, mely semmilyen kémiai hatóanyagot nem tartalmaz, így bátran alkalmazható már akár pár hónapos kortól is. A szalag felhelyezése és eltávolítása is fájdalommentes, így a kicsik akár játékként is felfoghatják a procedúrát. Szerencsére a szalag nem korlátozza őket a mozgásban sem, így valószínűleg hamar meg is feledkeznek arról, hogy viselik, nem próbálják majd minden áron leszedni magukról, továbbra is önfeledten mozoghatnak.

Miben segít a kinesiotape?

A kinesiotape különböző testrészeken alkalmazva alátámasztást nyújt az izmoknak és az ízületeknek. Ezzel komolyan növeljük annak az esélyét, hogy megelőzzük a gyerekekkel könnyen előforduló különböző baleseteket, hiszen a szalag viselésekor nehezebben okoznak kárt magukban. A gyerekek hevesek, sokat szaladgálnak, ekkor pedig nagyobb eséllyel esnek el, nem ritkák a különböző rándulások, sérülések. Ezek komolysága azonban nagy mértékben csökkenthető, ha gyerekek kineziológiai tapaszt viselnek a baleset idején, hiszen a szalag olyan alátámasztást nyújt, mellyel nehezebben szenvednek komoly sérülést.
A gyerek tape különböző súlyosabb betegségek esetén is használható kiegészítő kezelésként. A gyermekkori agyvérzés, agydaganat vagy részleges bénulás esetében, a kinesiotape segíti az izmok támogatását, ezen kívül pedig egyfajta emlékeztető is a gyerekeknek, akik még nem képesek tudatosan használni saját izmaikat.

Gyermekeken való alkalmazás esetében a legfontosabb, hogy tape terapeuta tegye fel a tapaszt, hiszen a kicsiknél nemcsak a megfelelő anatómiai ismeretek fontosak, de testük sokkal kisebb, így a megfelelő szalag kiválasztása is sokkal nehezebb, mint a felnőtteknél.

A gyerek tape-et tehát megelőzésre és kezelésre is használhatjuk, több kórházban is találkozhatunk már vele, mint kiegészítő kezelés. Bár a kicsiket nem óvhatjuk meg minden bajtól, a komolyabb sérüléseket megpróbálhatjuk megelőzni, ebben pedig remek segítség a gyerek tape!

Kapcsolódó cimkék:

Gyerek Tape