Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Ki az a tape terapeuta? – Lehetek én is az?

Ki az a tape terapeuta? – Lehetek én is az?
A kineziológiai szalagok számos gyógyító hatása ismert, azt azonban kevesen tudják, hogy megfelelő felhelyezés nélkül ez a hatás elmaradhat. Nézzük, kik a megfelelő szakemberek és hogyan tanulhatunk mi is minél többet a témában.
A kinesiotape felhelyezése 

A Youtube-on és más oldalakon is rengeteg videó található a szalagok szakszerű felhelyezéséről, mégsem érdemes otthon, egyedül kísérletezni. A tapasz akkor igazán eredményes, ha megfelelő ragasztási formát alkalmazzuk, a megfelelő színben, a megfelelő problémára. Mindehhez nem elég nagyon jól ismerni a különböző szalagok fajtáit és színeik hatását, de pontos anatómiai ismeretek is szükségesek, amik egy internetes videóból nehezen elsajátíthatóak.

Érdemes tehát az úgynevezett tape terapeutákhoz fordulni, akik különböző tanfolyamokon sajátították el ezt a különleges technikát, és nemcsak a szükséges vizsgálatokat végzik el a tapasz felhelyezése előtt, de biztosak lehetünk abban is, hogy az általuk felragasztott szalag sokáig a helyén marad, és valóban a gyógyulást igénylő részeken fejti ki hatását.

Tape terapeuta tanfolyam

A különböző tape terapeuta tanfolyamok igen eltérőek lehetnek, érdemes a választott szakembertől minden esetben elkérni a képesítését igazoló papírt. Megbízható és alapos képzés indul minden hónapban a Bajnok utcában (1063 Bp., Bajnok u. 13.), ahol a jelentkezők csupán egy nap alatt elsajátíthatják a szakma alapjait.

A képzést a szakma egyik elismert magyarországi terapeutája, Quastné Rigó Katalin tartja, aki pedig még ennél is többet tanulna, annak továbbképzésre is van lehetősége. A tanfolyam díja mindössze 15.000 forint, melynek végén névre szóló tanúsítványt is adnak a résztvevőknek, akik így már alkalmasak a szakmában való elhelyezkedésre is. A tanfolyam nemcsak azok számára ajánlott, akik tape terapeutaként szeretnének dolgozni, hanem azoknak is hasznos lehet, akik később egy-egy kinesiotape-et saját maguknak szeretnének felhelyezni szakszerűen.

Bár a félrekezelésnek eddig nincs kimutatott káros hatása, a nem megfelelő alkalmazás esetében elmarad a gyógyulás, így a fájdalmak tovább tartanak, a regeneráció ideje pedig jóval hosszabbra nyúlik.

Kapcsolódó cimkék:

Tape tanfolyam