Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Hegkezelés másképp –Kineziotape

Hegkezelés másképp –Kineziotape
A kineziológiai tapaszt legtöbbször izom- és ízületi fájdalmak enyhítésére, a regenerációs folyamat segítésére és gyorsítására használják. Létezik azonban egy olyan alkalmazásmód is, amelyről talán kevesebbet hallani, ez pedig a friss, illetve a régi, letapadt hegek lazítása, gyógyulásának kiegészítése.
Hogyan hat?

A kineziotape egyik ismert hatása, hogy serkenti a véráramlást, így javítva a bőrsejtek regenerálódást, gyorsítva a gyógyulási folyamatot. A tapasz sebek, égési és fagyási sérülések esetén is alkalmazható, nemcsak a regenerálódás lesz gyorsabb, de a hegesedést is minimalizálja, gyengéden lenyomja a heget, így kontrollálja a hegképződést, hiszen a kollagénrostok így párhuzamos mintába rendeződnek a gyógyulás során.

A helyes alkalmazás

A kineziológiai tapaszok felhelyezéséhez minden esetben érdemes kikérni egy úgynevezett tape terapeuta segítségét. A hagyományos sportsérülések esetében is elengedhetetlenek a megfelelő anatómiai ismeretek, a seb- és hegkezelés esetében pedig különösen fontos a helyes felhelyezés.
Nem szabad például a tapaszt közvetlenül a nyílt sebre helyezni. Ilyen esetben a terapeuta általában félbehajt egy darab tapaszt, hogy az ne ragadjon, majd benedvesíti azt. Ezt a benedvesített szalagdarabot úgy helyezi a sebre, hogy teljesen befedje azt, majd egy nagyobb részt ragaszt rá. Így fixálja a seben a kineziológiai tapaszt, elkerülve, hogy az a sebbe ragadjon. Fontos a megfelelő nyomás megállapítása is, melyet a szalag nyújtásával lehet állítani, illetve a seb gyógyulásának ellenőrzése is. Elengedhetetlen a tapasz állandó nedvesítése is, hiszen ha a seb kiszárad, nem gyógyul megfelelően.

Már meglévő hegek esetén sem elegendő csupán egyszerűen betapasztani azokat, hiszen a különböző felhelyezési módoknak nagy szerepe van a hegek gyógyulásában és fellazításában. Az irányított húzás például felpuhítja a hegszövetet és csökkenti a tapadást. Ekkor betapasztják a hegszövetet, majd két, a heg két szélén vertikálisan elhelyezett kisebb darabbal irányítottan befolyásolják a szövetek fellazítását. A nyomás és húzás mértékének megállapítása itt is kritikus pont, a túlfeszített bőr könnyen fájdalmat okozhat, és a gyógyulást is akadályozza.
Különböző orvosi esettanulmányok szerint a megfelelően, szakember segítsége mellett alkalmazott és ellenőrzött kineziotape akár egy hétre redukálhatja a sebek gyógyulását, a hegesedést pedig minimalizálja, érdemes tehát kipróbálni.

Kapcsolódó cimkék:

Kineziotape