Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Hatékony segítség: a kineziológiai tapasz

Hatékony segítség: a kineziológiai tapasz
A kineziológiai tapasz használatának első évtizedeiben Japánban volt elterjedt, majd 1988 után a Japán Olimpián tanúsított hatékonyságát látván az élsportolókon, rohamszerűen elterjedt. A kineziológiai tapasz világszintű elterjedése a legnagyobb bizonyíték arra, hogy az emberek vágynak egy mellékhatásoktól mentes, biztos, kényelmes fájdalomcsillapításra, gyógyulási módszerre.
A kineziológiai tapasz (tape) rengeteg úton képes segíteni az embereken: az izomhúzódásokon, rándulásokon, mozgásszervi panaszok megoldásában, bármilyen húzódás, zúzódás okozta bajokban, akár a menstruációs görcsöket is elmulaszthatja. Ezek csak nagyon apró részét képezik annak a széles skálának, amit a tapasz gyógyítani képes, amilyen fájdalmakat enyhíteni képes.

Hatékonysága

A tapasz 100%-ban pamutból készül,a bőrrel hasonlatos tulajdonságai kényelmes, észrevétlen viseletről biztosítják használóját. Hosszúságában nyúló, orvosi akrilt tartalmazó ragasztófelülettel rendelkezik. Amint már fennebb említettük, semmilyen mellékhatással nem jár, és nem okoz bőrirritációt. A tapasz 3-5napig fennmarad a testen, és egészen ez idő alatt végig fejti ki hatását.

A tape nagyon nagy népszerűségnek örvend az atléták és élsportolók, vagy csak egyszerűen a sportkedvelő, sportokat űző emberek körében, hiszen hatékonyan csillapítja fájdalmaikat, biztonságot nyújtva a további edzéseikhez. A tapasszal bármilyen sportot nyugodtan lehet tovább folytatni, legyen szó szárazföldi vagy vízi sportról. Nem csak az izomműködésnek tesz jót, és gyógyít gyulladásokat meg véraláfutásokat, hanem segíti a vérkeringést, támogatja az ízületi funkciókat is.

Alkalmazása

A tapasz hosszan tartótapadásának érdekében a felragasztott tapaszok széleit lekerekítik, hogy ne csavarodjon fel, a túlzott szőrzettel rendelkezők esetében pedig a szőrt eltávolítják, így biztosítva a leghosszabb hatékonysági időt. A felhelyezését érdemes rábízni egy hozzáértő személyre(gyógytornászra vagy fizioterapeutára), ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogyan és hová helyezzük fel.

Ha mégsem fordulna segítségért, akkor alapos utánajárással merjen csak felragasztani saját kezűleg a tapaszból. Fontos, hogy a tapaszt felhelyezés előtt megfelelő hosszúságúra vágjuk. Felhelyezésekor figyelni kell arra is hogy a bőr, ne legyen zsíros.

Kapcsolódó cimkék:

Kineziológiai tapasz