Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Gerincsérv, porckorongsérv fájdalommentes kezelése

Gerincsérv, porckorongsérv fájdalommentes kezelése
A gerincsérv és a porckorongsérv olyan elváltozások a testben, melyek nagyban megnehezítik a beteg életét, állandó fájdalmakkal járnak, a műtéti kezelés pedig igen komoly beavatkozást jelent. A betegségek enyhébb eseteiben a műtét helyett, esetlegesen a műtét előtt, műtétre várva érdemes megfontolni a kineziológiai tapasz alkalmazását. A kinesio tape enyhíti a fájdalmat, kényelmes és több napig is viselhető, lássuk, hogyan hat.
A gerincsérv és a porckorongsérv

A gerincben a porckorongok választják el egymástól a csigolyákat, és rendelkeznek egy erősebb külső, és egy puhább belső résszel. A porckorongok sérülése erős fájdalommal, sokszor zsibbadással és izomgyengeséggel is jár, így nem csoda, hogy a legkellemetlenebb betegségek egyike.

Porckorongsérv többnyire akkor alakul ki, amikor gerincünket huzamosabb ideig egyoldalúan terheljük. Ilyen esetben sérülhetnek a porckorongok, melynek következtében a puha belső rész kitüremkedik, így nyomhatja vagy meg is sértheti a gerincvelő idegeit. A porckorong elhelyezkedésétől függően komoly fájdalmat okozhat a derékon, a háton, a nyakon, még a végtagokon is, járhat zsibbadással és az izmok elgyengülésével is.

A kezelésről

A porckorongsérvben szenvedő betegek nagyobb része szerencsére még a korai szakaszban elmegy orvoshoz, így legtöbbjük műtét nélkül is meggyógyul. A hagyományos kezelés általában sok pihenésből, gyógytornából és gyógyszeres kezelésből áll. A kinesio tape egy olyan kiegészítő kezelés lehet, mely a hagyományos módszereket néhol helyettesíti, néhol hatékonyabbá teszi.

A kineziológiai tapasz felhelyezésével a páciensek fájdalma szinte azonnal megszűnik, így a fájdalomcsillapító gyógyszerek feleslegessé válnak. Ez azért is szerencsés, mert a szervezet nem szokik hozzá a gyógyszerek kémiai hatóanyagaihoz, nem kell emelni a dózist, a megfelelő helyre tapasztott szalaggal elérhető ugyanaz a hatás. Ezen kívül a kinesio tape a gyógytornát is segíti, hiszen alátámasztást nyújt a testnek, támogatja a meggyengült izmokat.

A gerincsérv fájdalmas betegség, megfelelő kezeléssel azonban hatékonyan gyógyítható. Aki ettől szenved, ne feledkezzen meg a kinesio tape-ről, hiszen könnyíti és gyorsítja a kezelést, elviselhetőbbé téve a fájdalmakat és az izomgyengeséget.