Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Elfeküdt nyak? – Gyors megoldás fájdalomcsillapító nélkül

Elfeküdt nyak? – Gyors megoldás fájdalomcsillapító nélkül
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy reggel zsibbadt nyakkal, erős fájdalmak kíséretében ébredt. Sajnos a legjobb párnák mellett sem lehet biztosan elkerülni, hogy elaludjuk a nyakunkat, a hatása pedig akár több napig is érződik, a fájdalom mellett nehezen mozgatjuk a fejünket, alig tudjuk elfordítani, ettől pedig elzsibbad a vállunk is. Sokan inkább kínozzák magukat, mozgatják a fájdalmas területet, illetve gyógyszerekkel próbálják enyhíteni a fájdalmat.
A kineziológiai tapasz alkalmazása ennél sokkal jobb és hatékonyabb módszer, nem utolsó sorban pedig a fájdalmat is enyhíti.


A nyak szerepe

Ritkán gondolunk úgy a nyakra, mint fontos testrészre, ám ez köti össze az agyat a test többi részével. A nyaki izmok sérülése, az ínak meghúzódása okozhat fejfájást, korlátozhatja még a vállak mozgását is, az állandó fájdalomról nem is beszélve. A nyaki fájdalom kialakulását nem csupán a rossz pozícióban való alvás okozhatja, a számítógép előtt dolgozók is gyakran számolnak be elgémberedett, meghúzódott nyakról.

A kineziológiai tapasz szerepe

A kinesio tape képes azonnali enyhülést hozni a nyaki fájdalmaktól szenvedőknek. Először is enyhíti a fájdalmat azáltal, hogy serkenti a vérkeringést és ellazítja az izmokat, illetve csökkenti a nyomást az érintett területeken. A kineziológiai tapasz nem tesz mást, mint támogatja a test természetes gyógyulási folyamatát, felgyorsítja azt, a beteg pedig már a felhelyezés után úgy érzi, hogy a nyaki izmok stabilabbak, a fájdalom pedig enyhül.

A kineziológiai tapasz előnye, hogy miután a tape terapeuta a megfelelő módon felhelyezte, több napig is fennmarad, hiszen vízálló. Ezen kívül nem akadályozza viselőjét a mozgásban, így ruha alatt is viselhető, nyugodtan járhatunk dolgozni, hiszen senki sem fogja észrevenni, hogy viseljük. Aki irodában, számítógép előtt dolgozik, annak érdemes megfontolni, hogy megelőzési célból is alkalmazza, hiszen így elkerülhető a napokig tartó mozgáskorlátozottság és fájdalom.