Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

Derékfájdalmak – Kötelező együtt élni vele?

Derékfájdalmak – Kötelező együtt élni vele?
A mai világban az elterjedt ülő életmódnak és a sok ülőmunkának, amit végzünk, a derékfájdalmak szinte általános velejárói mindennapjainknak. Hajlamosak vagyunk ezeket a fájdalmakat gyógyszerrel kezelni, esetleg legyinteni rájuk, pedig nem lenne muszáj. A kineziológiai szalag hatékonyan csökkenti a rossz tartásból és az állandó ülésből eredő derékfájdalmakat.
A kinesiotape hatásai

A derékfájdalmak oka, hogy a lágy szöveteket trauma éri, melyet több dolog is okozhat, leggyakoribbak a rossz testtartás és a súlyfelesleg. A betegek leggyakrabban fájdalmakra, gyulladásra és korlátozott mozgásra panaszkodnak. A kineziológiai szalag azonnal észrevehető áldásos hatása, hogy enyhíti a fájdalmat, hiszen javítja a vérkeringést, ezen kívül pedig alátámasztja a gerinc melletti izmokat is. Bizonyított, hogy az ágyéki gerincrészt is képes úgy alátámasztani, hogy az a megfelelő pozíció felé mozduljon, így javítva a testtartást.

Derékfájás esetén a kineziológiai tapasz felhelyezése előtt a betegnek álló pozícióban előre kell hajolnia, hogy láthatóvá váljanak a derék környéki izmok, a szalagok ebben a pozícióban lesznek felhelyezve. Először két hosszabb szalagot helyeznek fel a gerinc két oldalán, azzal párhuzamosan, ezzel biztosítva a gerinc melletti izmok alátámasztását. Ezután egy vízszintes tapasz kerül arra a területre, ahol a legnagyobb a fájdalom, illetve amelyik a legérzékenyebb.

Derékfájdalmak esetén, ha akarnánk sem tudnánk magunknak feltenni a kinesiotape-et, de egyébként is érdemesebb szakember segítségét kérni, aki nemcsak a szalagok helyez pozícióját, de megfelelő kifeszítési mértékét is megállapítja. A kineziológiai szalag nemcsak hatékonyan enyhíti a fájdalmat, de szabad mozgást is biztosít. Ennek köszönhetően akár hétköznapokon is viselhetjük, járhatunk benne dolgozni, így mindenképpen érdemes kipróbálni azoknak, akik nap, mint nap irodai munkát végeznek.

Kapcsolódó cimkék:

Derékfájdalom kezelése