Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A kineziotape alkalmazása – vizsgálat, felhelyezés

A kineziotape alkalmazása – vizsgálat, felhelyezés
A különböző kineziológiai tapaszok jótékony hatása széles körben elismert, sportolóknak, kismamáknak és műtét után lábadozóknak is kifejezetten ajánlott, ezen kívül hatékony fájdalomcsillapító és regenerációt segítő eszköz. Előnyeiről számos cikket találhatunk az interneten, felhelyezésével kapcsolatban azonban ennél bonyolultabb eligazodni.
Melyiket válasszam?

A piacon rengeteg márka elérhető, az egyik legmegbízhatóbb ezek közül a Nasara tape, melyet egyenes a koreai gyártótól rendeljük. Ez a rugalmas szalag 100%-ban pamutból készül, légáteresztő és bőrbarát, ezen kívül pedig egy orvosi akril ragasztóréteggel is el van látva. Ezeknek köszönhetően nem okoz allergiás reakciót, könnyen tapad a bőrhöz és sokáig, akár egy hétig is fent marad. Mivel az anyag rugalmas, ezért használata kényelmes, nem akadályoz a mozgásban, és vízzel érintkezve is a bőrön marad.

Hogyan alkalmazzam?

A megfelelő szalag kiválasztása után a legfontosabb teendő a szakszerű felhelyezés. A youtube-on rengeteg videó található a szalagok szakszerű felhelyezéséről, mégsem érdemes otthon kísérletezni. A tapaszok hatása akkor lesz igazán eredményes és hosszan tartó, ha megfelelő ragasztási formát alkalmazzuk a megfelelő színben. Létezik „I” forma, melyet bevághatnak az egyik oldalról, illetve többszörösen bevágott változata is létezik, ezen kívül elterjedt még az „O” forma is, mellyel legtöbbször egy izmot fognak közre a nagyobb erőkifejtés céljából. Ezekhez pontos anatómiai ismeretek szükségesek, amik egy internetes videóból nehezen elsajátíthatóak.

Érdemes tehát szakemberhez fordulni, aki nemcsak a szükséges vizsgálatokat végzi el a tapasz felhelyezése előtt, de biztosak lehetünk abban is, hogy az általa felragasztott szalag sokáig a helyén marad, és valóban a gyógyulást igénylő részeken fejti ki hatását.

Az úgynevezett tape terapeuták olyan minősített szakértők, akik különböző tanfolyamokon sajátítják el ezt a különleges technikát. Kiváló tape terapeuta segítségét kérhetitek előzetes időpont egyeztetést követően a Visegrádi utcában (1132 Budapest, Visegrádi u. 60.), aki nemcsak felhelyezi a tapaszokat, de jó tanácsokkal is ellát a gyógyulási folyamattal kapcsolatban, így teljes mértékben kihasználhatjátok a tape jótékony hatásait.

Bár a félrekezelésnek eddig nincs kimutatott káros hatása, a nem megfelelő alkalmazás esetében elmarad a gyógyulás, így a fájdalmak tovább tartanak, a regeneráció ideje pedig jóval hosszabbra nyúlik.

A kineziológiai tapasz alkalmazható (csak néhányat sorolunk fel):
  • Boka, térd, derék, hát, menstruációs, ízületi fájdalmak enyhítésére, elmulasztására
  • Izomláz, egyéb izom fájdalmak
  • Gerincferdülés
  • Kismamák pocakjának, derekának, hátának tehermentesítésére
  • Teniszkönyök
  • Hegek kezelése
  • Véraláfutások kezelése
  • Stb

A Hársfavirág utcai rendelőnk:

Hársfavirág utcai Tape rendelő

Kineziológiai tapasz szakszerű felrakása Tape Terapeuta által előzetes időpontegyeztetést követően 4 500 Ft-tól Budapesten a 16. kerületben, Nonn János utca 3. alatt üzemelő kezelőnkbe! 


Kapcsolódó cimkék:

Kineziotape