Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A kineziológiai tapasz felhelyezése

A kineziológiai tapasz felhelyezése
Miután eldöntötték, hogy kipróbálják ezt a hasznos gyógymódot bizonyos fájdalmaik enyhítésére, és meg is rendelték a tapaszt, egyetlen dolog van hátra: megtanulni a kineziológiai tapasz felhelyezésének módjait. Természetesen a legideálisabb, ha sikerül szakorvoshoz, gyógytornászhoz vagy fizioterapeutához fordulni, és segítséget kérni a kineziológiai tapasz felhelyezésében.
Ha nem ismer ilyen szakembereket, érdeklődjön orvosánál, biztosan tud ajánlani Önnek. A youtube-on számos videót találhatunk ettől függetlenül a felhelyezéssel kapcsolatban, tehát ha úgy érzi, képes rá egyedül, és ismeri az általános anatómiát, otthon is megpróbálkozhat vele.

A felhelyezés folyamata

Fontos, hogy megemlítsünk néhány általános szabályt és technikát a felhelyezéssel kapcsolatban. Mielőtt felhelyeznék a szalagot, megfelelő hosszúságúra kell vágni a tapaszokat. A leggyakoribb formák az X,Y és az I alak, de különleges esetekben más formák is előfordulhatnak, ezeknek mindenképp utána kell érdeklődni. A kineziológiai tapasz végeit lekerekítik, hogy elkerüljék a sarkak idő előtti leválását, feltekeredését, így sokkal tovább maradhat meg a bőrön, biztosítva a hatékonyságot. Ami még fontos, hogy felhelyezéskor a bőrünk száraz, zsírmentes legyen, és az erős szőrzetet előtte eltávolítsuk ugyancsak a helyes megtapadás érdekében.

A kis mértékben szőrös bőr nem okoz problémát sem a felhelyezéskor, sem az eltávolításkor. A kineziológiai tapasz felragadásának fontos tulajdonsága, hogy hőfüggő, ezért a terapeutának a felhelyezéskor a szalagot a tenyerével dörzsölnie kell. Ha a tapasz olyan területre kerül fel, amely könnyen nedvesedik, mint például a kézfej vagy a lábfej, arra az esetre fel szoktak ragasztani még egy rögzítő elemet is külön, a szalagcsíkok végére.

Fájdalommentes eltávolítás

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy ezeknek a szalagoknak az eltávolítása hogyan történik majd, de megnyugtató tudni, hogy az eltávolítás teljesen fájdalommentes, ha a tapaszt benedvesítjük zuhany vagy fürdőzés alatt, és a szőr növekedésének irányába húzzuk le. A folyamat alattajánlott a bőrt megfeszíteni.

Érdemes a különböző ragasztási technikáknak is utána olvasni, vagy amint már fentebb említettük, kikérni hozzáértő szakemberek tanácsát.
 

Kapcsolódó cimkék:

Kineziológiai tapasz