Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A kineziológiai szalag hatékonyságáról

A kineziológiai szalag hatékonyságáról
Havonta Önt is erős menstruációs gondok gyötrik? Talán el sem hinné, de van rá megoldás: kineziológiai szalag. A kineziológiai szalag nagyon hatékony krónikus fájdalmak csillapítására, izom és ízületi rendellenességek orvoslására. A szalagot a ’70-es években fejlesztette ki egy világhírnevű japán orvos, KenzoKase.
A kineziológiai szalag emberbarát, hosszirányú rugalmas ragasztószalag, mely a bőrfelületre tapasztva 3-5 napig is viselhető. Nemcsak a mindennapi orvoslásnak, de a versenysportolóknak is kedvelt segédeszköze. Több területen is alkalmazható.
 
A kineziológiai szalagok színei

A különböző színű szalagoknak, bár azonos anyag-összetételűek, más-más a hatásuk. Mint közismert, hangulatunkat befolyásolják a színpaletta összes színei, így az orvoslásban is a színterápia révén segítséget nyújtanak. A meleg színek, mint a piros, narancs és barna segítenek alacsony vérnyomás esetén, anyagcsere problémáknál, keringési zavaroknál. A testszínű semleges hatású, inkább esztétikai jellegű. A hideg színek, mint a kék, zöld, fehér, lila nyugtató hatásúak. A kineziológiai szalagot választhatjuk hangulatunkhoz, ízlésünkhöz, ruházatunkhoz igazítva is.
 
Mire figyeljen oda használatakor?
 
- Nyílt sebekre, hegekre ne helyezze föl!
- Pikkelysömör esetén mellőzze használatát!
- Egy napi felhelyezés után, ha bőrviszketést érez, távolítsa el!
- Áldott állapotban keresztcsont környékén ne alkalmazza!
- Szívbetegek, ha viszketéssel reagálnak, ne használják!
 
Felhelyezése
 
Ha új orvosi problémával áll szemben, legjobb, ha orvosát, gyógytornászát vagy egyfizioterapeuta szakembert kéri meg a szalag felhelyezésére. Régóta ismert orvosi problémája ismeretének esetén saját maga is felhelyezheti a kineziológiai szalagot.
 
A szalagot I, Y,X alakura vágjuk, a véget pedig lekerekítjük.A bőr felületének szőrtelenítettnek, száraznak, szennyeződésmentesnek kell lennie. A ragasztott testfelületnek előrenyújtottnak kell lennie. A szalagot tenyérrel  meg kell dörzsölni a felületen. Légáteresztő képessége miatt használhatja tusolás közben is.
 
Ragasztási technikák
 
1.     izom tapetechnika: izomsérüléskor használják
2.     szalag tapetechnikák: ínszalagok túlterhelésekor, sérülésekor alkalmazzák
3.     korrigáló tapetechnika: különféle korrekciókra ajánlott
4.     nyirok tapetechnika: nyirokáramlás zavarait korrigálja
                                          

Kapcsolódó cimkék:

Kineziológiai szalag