Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A keloidos hegek gyógyítása

A keloidos hegek gyógyítása
Nincs olyan ember, aki élete során ne szenvedett volna el balesetet, ne végeztek volna rajta műtétet, vagy ne történt volna vele olyan dolog, melynek következtében hegek alakultak ki a testén. Az apró, alig észrevehető hegek persze senkit nem zavarnak, de a rosszul gyógyult sebek helye, illetve a műtéti hegek sok pszichés problémát okozhatnak az önértékelési zavaroktól elkezdve az egyre csökkenő önbizalomig.
A plasztikai sebészeten kívül számos alternatív kezelési mód létezik, melyek nemcsak a régi, de az új hegek megjelenését is javítják. A kineziólógiai tapaszokkal való kezelés egy ilyen lehetőség, nézzük, hogy alkalmazható!

A keloidos hegekről

A sérült bőr a gyógyulás során kollagén rostokat képez, melynek következtében jól látható hegek alakulnak ki a bőrön, ezek azonban optimális esetben vékonyak, és fél- egy év alatt elhalványodnak. A sebek gyógyulása után különböző hegek keletkezhetnek, melyek közül az egyik, kóros hegtípus a keloidos heg.

A keloidos, azaz a túlburjánzott hegek bárkinél előfordulhatnak, de gyakrabban keletkeznek fiatal betegeken, illetve sötétbőrű pácienseken. Ebben az esetben a bőrön vastag, kerek, szabálytalan hegszövet-csomók jelennek meg, melyek nem tartják tiszteletben az eredeti seb határait, sokszor pókhálószerűen terjeszkednek túl rajtuk. Színük gyakran eltér a beteg eredeti bőrszínétől, általában bíborvörös vagy lilás. A keloidok a bőr sérülése után több héttel, hónappal fejlődnek ki, és terhesség idején rosszabbodhatnak.

Az ilyen típusú hegek nagyon megnehezíthetik az ember életét, főként akkor, ha látható helyen vannak. Egy új alternatív módszer a keloidok kezelésére a kineziológiai tapaszok alkalmazása az érintett felületen.

Keloidos heg kezelés

Mielőtt belekezdenénk a kezelésbe, a legfontosabb dolog az orvossal való egyeztetés. Csak az után szabad megkezdeni a terápiát, miután az orvos rábólintott, hiszen a különböző hegfajták más-más ütemben válnak alkalmassá a kineziológiai tapasszal való kezelésre.

Ezután azonban bátran vágjanak bele, látogassanak el egy tape terapeutához, aki szakértő módon helyezi fel és távolítja el a tapaszokat, hiszen a kinesiotape-pel való kezelés bizonyítottan hatásos. Remek lengyel tanulmány született 2012-ben a kineziológiai tapasz hatékonyságáról a keloidos hegek kezelésében. A vizsgálatokban 54 gyermek vett részt, akik mind kinesiotape-pel kezeltették hegeiket. Az eredmények nagyon meggyőzőek, 37-en már 3 hét elteltével komoly esztétikai változásokról számoltak be. A tanulmány egyértelmű végkövetkeztetése is az, hogy a keloidos hegek hatékonyan kezelhetőek a kineziológiai szalagokkal, így nem muszáj kés alá feküdni, hiszen ez az alternatív, fájdalommentes módszer már bizonyított.

Kapcsolódó cimkék:

Keloidos heg kezelés