Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A hátfájás kezelése

A hátfájás kezelése
A hátfájás egy rendkívül széles körben megjelenő egészségügyi probléma. Rengeteg kiváltó oka lehet, amelyek többsége a gerincoszlop valamilyen elváltozásával hozhatók összefüggésbe, de a test más részeinek elváltozása vagy betegsége is okozhat hátfájást. A hátfájás egyik legáltalánosabb kiváltó oka a lumbágó, amely jelentkezhet egy rossz mozdulat következményeként, de kialakulhat lassan is. Egyes esetekben nehéz megtalálni a kiváltó okot.
Általánosságban a hátfájás kezelése ágynyugalmat követel meg, amit sok esetben fájdalomcsillapító használatával kell társítani. Szerencsére az esetek többségében a megfelelő pihentetés a panaszok megszűntét eredményezi.

A hátfájással kapcsolatban tudni kell, hogy minél többet mozgunk a gyógyulási időszakban, annál lassabban heverjük ki. Tehát a pihenés kiemelkedő jelentőséggel bír, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ágyon vagy felületen tesszük. Kívánatos a megfelelő keménységű felület, amely képes kellő módon megtámasztani a gerincoszlopot. Ha van lehetőségünk, érdemes az ágyunkra egy kemény bútorlapot helyezni, esetleg a padlón is aludhatunk. Utóbbival kapcsolatban vigyáznunk kell, hiszen magában hordozza a megfázás lehetőségét, ezért inkább csak nyáron alkalmazható.

A legtöbb esetben orvosi segítség ajánlott, hiszen a hátfájás oka alapjaiban határozza meg a szükséges kezelést. Az izomhúzódások, ínszalagok rándulása relatív gyorsan gyógyul, de bizonyos esetekben komolyabb kezelésekre, akár rögzítésekre is szükség lehet.

Hátfájás esetén nem ajánlott saját fejünk után menni, hiszen aligha tudjuk teljes bizonyossággal megállapítani a hátfájás okát. Emiatt minden esetben forduljunk orvoshoz a panaszunkkal. Ma már olyan forradalmi eszközök állnak rendelkezésre, mint a BackScan, amely röntgensugár nélküli gerincvizsgálatot tesz lehetővé. A vizsgálat teljesen biztonságosan végezhető 6 évnél idősebb személyek esetében.

Természetesen a prevención nagy a hangsúly, hiszen a hátfájásra is igaz az a mondás, ami a legtöbb betegségre; könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. A hátunk és gerincünk egészségének megőrzése érdekében tartsuk karban a testünket, rendszeresen erősítsük az izomzatunkat, szabaduljunk meg az esetleges súlyfeleslegtől, tartózkodjunk a helytelen testtartástól. Ha mindezeket betartjuk, a hátfájás valószínűségét jelentősen csökkenthetjük.