Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A hátfájás és a 3D BackScan

A hátfájás és a 3D BackScan
A hátfájás az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma, illetve tünet, amely megkeseríti a mindennapjainkat; általánosságban kijelenthető, hogy minden negyedik felnőtt lakost időnként vagy rendszeresen hátfájás gyötör. A hátfájás jelentkezhet enyhe kellemetlen érzésként és letaglózó fájdalomként is. Komolyan kell vennünk ezt a betegséget hiszen a munkaképtelenség leggyakoribb okáról van szó. Szerencsére az esetek többségében a hátfájás műtéti beavatkozás, illetve gyógyszeres kezelés nélkül is orvosolható.
A hátfájás okainak felderítésében a forradalmian új 3D BackScan röntgensugár nélküli gerincvizsgáló készülék jelent megoldást. De miért fontos ennek az eszköznek a használata?

Tudni kell, hogy az esetek jelentős hányadában megoldást jelentenek az otthoni praktikák, de bizonyos esetekben elkerülhetetlen az orvosi segítség kérése. Nem szabad felelőtlennek lennünk, ezért tisztában kell lenni azzal, mely esetekben kötelező orvoshoz fordulnunk. Ha a fájdalmat valamilyen ütés vagy sérülés okozza, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hiszen akár komoly problémák is keletkezhetnek. Akkor is orvoshoz kell fordulni, ha a fájdalom olyan erős, hogy a munkavégzést és a pihenést is lehetetlenné teszi; ha ez az állapot 24 órán keresztül fennáll, nem halogathatjuk tovább az orvos meglátogatását. Akkor sem várhatunk tovább, ha a fájdalom nem csak a hátban és a derékban, hanem akár a térdekben érezhető; ezt nevezzük a fájdalom sugárzásának. Hasonlóképpen orvosi segítségre van szükség, ha a hátfájás mellé zsibbadás lép fel a lábban, az ágyékban vagy a végbél környékén. És minden egyes olyan esetben orvoshoz kell fordulni, ha akármilyen más súlyos következményt vagy tünetet vélünk felfedezni magunkon.

Amennyiben az itt felsorolt tünetek egyike sem áll fenn, illetve biztosak vagyunk abban, hogy „csak” közönséges hátfájásról van szó, hagyatkozhatunk az otthoni praktikákra. Ilyen esetekben a hát tehermentesítése a legfontosabb feladat. A fájó hátnak pihenésre van szüksége lehetőség szerint olyan pozícióban, ami számára kényelmes, de semmiképpen sem merevítő hatású.

A napokig tartó ágynyugalom azonban nem javasolt. Valóban szükség van az ízületek megpihentetésére, de két nap után fokozatosan vissza kell térni a mozgás világába. A terhelést olyan módon fokozzuk, hogy az ne okozzon éles és nyilalló fájdalmat, de lassan átmozgassa a hát ízületeit és izmait.

Fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a hátunk egészségének; e célra alkalmazzuk a 3D BackScan gerincvizsgáló készüléket, mely elérhető budapesti rendelőnkben előzetes időpont egyeztetést követően!

Kapcsolódó cimkék:

Backscan