Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A derékfájás kezelése

A derékfájás kezelése
A derékfájás rengeteg ember mindennapi életét keseríti meg, de csak nagyon keveseknek van szüksége műtéti beavatkozásra. Az esetek többségében a derékfájás kellő elővigyázatossággal megelőzhető, illetve krémekkel, gyógyszerekkel és különböző eszközökkel kezelhető. A derékfájás hátterében a legtöbb esetben a meghúzódott hátizmok és gerincízületi szalagok állnak, de idősebb korban a túlterhelt porckorongok és a görcsös gerinctáji izmok is fájdalomhoz vezethetnek.
A fájdalmat a legtöbb esetben a helytelen emelés, a szerencsétlen hirtelen mozdulat, illetve hosszútávon a nem megfelelő mozgásformák idézik elő. Sok esetben a derékfájás összefüggésbe hozható a stresszel és a depresszióval is.

A derékfájás hátterében az esetek kisebb hányadában valamilyen szervi elváltozás áll; a porckorong különböző elváltozásai, a porckorongsérv, az ízületek kopása, a gerincsérülések, a csontritkulás, a gerincvelő fertőzések, a daganatos megbetegedések mind összefüggésbe hozhatók a derékfájással. Egyes esetekben a mozgásszervektől független okok idéznek elő derékfájást; ilyenek lehetnek a vesekő, a különböző húgyúti fertőzések, a kólika és kivételes esetekben akár a tüdőgyulladás is.

Noha egyes esetekben csakis a műtéti eljárás vezethet eredményre, az esetek többségében a különböző kezelések enyhülést vagy gyógyulást eredményezhetnek. A legáltalánosabb „gyógymód” a fizikoterápia, illetve a gyógytorna alkalmazása. Ilyen esetekben a terapeuta olyan gyakorlatokkal dolgozik, amelyek rendszeres végzése jelentős mértékben csökkenti a fájdalmakat. A módszer a derékfájás számos fajtája esetén kiválóan alkalmazható, viszont hosszú távú megoldásról van szó, ami nem hoz azonnali eredményt.

A derékfájás gyógyításában a különböző vényköteles gyógyszerek, kábító fájdalomcsillapítók és érzéstelenítők is szerepet játszanak. Az erős nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek és az izomlazítók vénykötelesek, tehát csak orvosi utasításra szedhetők. Rendkívül erős fájdalom esetén lidokain injekciók és fájdalomcsillapító tapaszok állnak rendelkezésre.

Érdemes megismerni a kineziológiai tapaszt, amely a derékfájás kezelésének újszerű és hatékony eszköze. A tapasz használata során a test öngyógyító folyamatai indulnak be, amelyek elsősorban az ízületeket körülvevő izmokra fejti ki jótékony hatását. A módszer hatékonyságát szakképzett gerinc terapeuta fokozza, aki személyesen foglalkozik a páciensekkel, illetve a szükséges további kezelések céljából szakképzett gyógytornászhoz vagy szakorvoshoz küldi őket.

A hatásfok tovább növelhető, hogyha pontosan tudjuk melyik csigolyánál van az elváltozás, így kezelés előtt érdemes elvégezni a rendelőnkben egyedülállóként elérhető BackScan számítógépes röntgensugár nélküli gerincvizsgálatot, mely a teljes gerincoszlopról képes néhány perc alatt 3D képet készíteni, így a diagnózis felállítása még gyorsabb és pontosabb.