Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A derékfájás és a 3D BackScan

A derékfájás és a 3D BackScan
Egyes felmérések szerint a derékfájás a világ lakosságának mintegy 10 százalékát sújtja; mindezt azt jelenti, hogy hozzávetőlegesen 700 millió ember szenved a derékfájás különböző fajtáitól. A derékfájás szoros összefüggésbe hozható az életvitellel, illetve a különböző foglalkoztatási területekkel. Ez alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a betegség kialakulása összefüggésbe hozható az életvitellel, tehát nem genetikai jellegű öröklődésről kell beszélnünk.
A derékfájást nagyon sok esetben népbetegségként is említeni szoktuk, hiszen nemtől, életkortól és szociális-társadalmi helyzettől függetlenül bárkit érinthet.

Noha a betegség összefüggésbe hozható a különböző szokásokkal és a test igénybevételével, a legtöbb beteg esetében szinte lehetetlen megállapítani a derékfájás kialakulásának pontos okát. A problémák feltárásában a 3D BackScan nevű forradalmian új röntgensugár nélküli gerincvizsgáló készülék nyújt kivételes segítséget. Az eszközzel végzett vizsgálat teljesen biztonságos és akár gyermekek esetében is bátran alkalmazható. A technológia működése miatt azonban csak 6 évnél idősebb gyermekek számára ajánlott.

A derékfájás kialakulásában szerepet játszanak olyan tényezők, amelyek növelhetik a fájdalom megjelenésének valószínűségét vagy a fájdalom mértékét. Gyakorlatilag ki lehet jelenteni, hogy a derékfájás szinte mindenkit elér az élete során néhány alkalommal; elég lehet egy rossz mozdulat vagy egy deréktáji megfázás, azonban vannak olyan súlyosbító tényezők, amelyekkel mindenképpen számolni kell. Minél idősebb az ember, az ízületei, csontjai és különböző szalagjai annál inkább ki vannak téve a sérülésveszélynek; sajnos ez elmondható a derék esetében is. Az elhízás jelentős kockázati tényező, hiszen a teljes csontvázunkat és minden ízületünket arra kényszerítjük, hogy természetellenes terhet cipeljen. A kemény fizikai munka is növeli a derékfájás kialakulásának valószínűségét; nem lehet véletlen, hogy a munkahelyi leszázalékolások csaknem harmada a derékfájás miatt következik be. A kutatások a stresszes állapotot és depressziót is összefüggésbe hozzák a derékfájással.

A 3D BackScan lehetőséget tartogat számunkra, hogy végre törődjünk a derekunk egészségével. Ha teljes értékű életet szeretnénk élni idős korunkban is, akkor ideje másként gondolni a derékfájásra és ideje tenni azért, hogy a betegség ne árnyékolhassa be a mindennapjainkat.

Kapcsolódó cimkék:

Backscan