Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A bütyök kezelése műtét nélkül

A bütyök kezelése műtét nélkül
A lábon kifejlődő bütyök sokkal gyakoribb betegség, mint gondolnánk. Tartja magát a tévhit, hogy a bütyök idős korban jön elő a helytelen cipők, a sok magassarkú viselése miatt. Ez azonban egyáltalán nem igaz, hiszen a bütyök alapvetően a láb boltozatos felépítésének megváltozása miatt alakul ki, mely akár már fiatalabb korban is előfordulhat. A bütyök igen fájdalmas tud lenni és a cipőválasztást sem könnyíti meg.
Súlyosabb esetekben természetesen a műtét az egyetlen megoldás, de minden más esetben a kineziológiai szalag hatékony megoldás lehet a tünetek kezelésére.

A bütyökről

A bütyök kialakulásának fő oka tehát a láb boltozatos szerkezetének megváltozása. Ennek a szerkezeti változásnak azonban nem a bütyök kialakulása az egyetlen lehetséges következménye, előfordulhat lúdtalp, harántsüllyedés és kalapácsujj is.
Bütyök képződése esetén a nagylábujj alapízületének belső oldalán eleinte egy furcsa kiemelkedés alakul ki, mely azonban még nem jár fájdalommal. Később az ujj tengelye fokozatosan a láb külső oldala felé dől, hozzányomódik a mellette lévő lábujjhoz, egyes esetekben felnyomva azt, így a másik lábujj is eldeformálódhat.

A nagylábujj mozgása mindezek hatására fokozatosan beszűkül, megjelenik a fájdalom, mely a lábujj mozgatását kíséri. A kialakult bütyök alatt gyakran egyfajta tömlő is képződik, mely sokszor begyullad, így fokozódik a fájdalom, nehézkessé válik a járás és a cipő viselése is folytonos kellemetlenséggel jár.

A bütyök kezelése kineziológiai tapasszal

A kezelést jobb minél korábbi stádiumban elkezdeni, hiszen ekkor a folyamat még visszafordítható. A bütyök kezelésének leggyakoribb módja a gyógytorna, speciális, lábfejjel végzendő feladatok, melynek hatékony kiegészítője lehet a kinesio tape.
A gyógytorna főként a a lábizmokat tornáztatja, így állítja helyre a láb eredeti struktúráját, a kinesio tape pedig ezeket az izmokat segít alátámasztani a tornák közötti időszakban. A tapasz ezen kívül enyhíti a fájdalmat is, hiszen serkenti a vérkeringést, kémiai hatóanyagok nélkül javítva a közérzetet. Nagy előnye, hogy több napig is viselhető folyamatosan, nem akadályozza a beteget a mozgásban, így állandó segítséget nyújt, az időszakos gyógytornával kiegészítve pedig hatékonyan enyhíti a bütyök tüneteit.

Ebben az esetben is érdemes orvoshoz fordulni, hiszen az állapotfelmérés és a megfelelő torna kiválasztása után jöhet csak szóba a kinesio tape alkalmazása. Nem érdemes megspórolni a tape terapeutánál tett látogatást, hiszen a szakember garantáltan úgy helyezi fel a szalagot, hogy az megfelelő alátámasztást nyújtson a láb izmainak, és a fájdalmat is csökkentse.