Töltés...
  0 termék
Kineziológiai Tapasz

Miért vásároljon tőlünk tape-et?

  • Eredeti kiváló minőségű sport szalagok 2400 Ft/db áron
  • Közvetlenül a koreai gyártótól
  • Szállítás akár másnapra raktárról
  • Tape ragasztás 4 500 Ft-ért Budapesten
Vásárlás

A bokasérülések kezelése tape-pel

A bokasérülések kezelése tape-pel
A kineziológiai tapaszok jótékony hatásáról több cikk és tanulmány is ír, így nem csoda, hogy egyre több esetben alkalmazzák. A bokatraumák a futók egyik leggyakoribb sérülései, de egy átlagos séta, kirándulás vagy munkanap alkalmával is bárkivel előfordulhatnak. Természetesen senki sem szeretne napokig otthon ülni, bár fontos a sérült terület pihentetése, a kineziológiai szalagokkal ez az időtartam nagy mértékben redukálható.
A különböző bokatraumák

A boka számos módon sérülhet, leggyakoribb a bokaficam, az inak és ínszalagok gyulladása, de az általános, huzamosabb ideje fennálló gyengeség is. Egyes bokasérülések során meghúzódhat, begyulladhat az Achilles-ín, mely a lábizmot köti össze a sarokkal, így legtöbb tevékenységünk közben aktív, sérülése tehát komoly hatással lehet nemcsak sportteljesítményünkre, de mindennapi életünkre is.

Bokasérülés kezelés kineziológiai tapasszal

A kineziológiai tapasz 100% pamutból készül, rugalmas, könnyen tapad a bőrre, remek természetes kezelési módja lehet a fájdalomnak, ezen kívül hatékonyan csökkenti a mozgáskorlátozottságot, bizonyítottan hatásos kiegészítő terápia.
A kinesiotape serkenti a nyirokfolyadékok áramlását, javítja a vérkeringést, melynek hatására enyhül a fájdalom is az adott területen. Ezen kívül stabilizálja az izmokat, ízületeket, tehermentesíti a sérült szöveteket és az izomgörcsök kialakulását is megakadályozza.

A kinesiotape felhelyezéséhez mindenképpen kérjük tape terapeuta segítségét, hiszen a kezelés csak akkor lesz hatékony, ha a megfelelő szalagot a megfelelő módon helyezzük fel, ezt pedig a szakemberek tudják a legjobban. Az Achilles-ín sérülésekor például legtöbbször körbetekerik a bokát, illetve vertikális irányban az ín mentén is felragasztanak egy tapaszt a megfelelő alátámasztás érdekében, illetve a véráramlás serkentésére. A tapasz ekkor megfelelő támaszt nyújt a bokának a rehabilitációs időszakban, csökkenti a fájdalmat és nem zavar a mozgásban sem.

Természetesen bokasérülések esetén is fontos a pihentetés, hiszen a kineziológiai tapasz csupán kiegészítő kezelés. Hatékonysága ennek ellenére vitathatatlan, nemcsak a már bekövetkezett sérülések esetében nyújt támogatást és védelmet, de azok gyógyulása után, megelőzés céljából is alkalmazható.